Posted in horoskopski znakovi

Saveti nutricionista

Francuski hleb sa maslinama

Za 4 osobe

Škola kuvanja: francuska kuhinja

Sastojci:
1 sk (15g) svežeg kvasca ili 1 pakovanje suvog kvasca
2 sk (30ml) maslinovog ulja
750ml tople vode 2 kk (10g) morske soli
500g hlebnog brašna 125-250g seckanih crnih maslina
250g mekog brašna maslinovo ulje
60g heljdinog brašna maslinovo ulje i morska so za posipanje

Način pripreme:
Pomešajte kvasac, vodu i 2 šolje (250g) hlebnog brašna i dobro mešajte drvenom kašikom 3 minuta dok mešavina ne počne da izgleda gusto. Poklopite celofanom i ostavite da stoji 2-3 sata.
Dodajte ostale sastojke masi i mesite dok ne postane meko testo. Stavite testo na površinu posutu brašnom i mesite oko 10 minuta, dodajući još malo brašna ako je testo lepljivo. Vratite testo u nauljenu činiju i pustite da naraste još jednom, još 1 sat.
Izvadite testo iz činije i podelite ga na četiri jednaka dela. Radeći na svakom pojedinačno, razvucite testo u pravougaonike 30×10cm i oko 1cm debljine. Nožem napravite duboke zaseke 1cmod svake ivice. Nežno povucite gornji i donji deo testa da biste razvukli zaseke, tako da izgledaju kao prečage na merdevinama. Uradite isto i sa ostalim komadima testa. Prebacite veknice u nauljeni pleh i pustite da rastu još 30 minuta.
Premažite ih maslinovim uljem i pospite morskom solju. Pecite na 200°Coko 20-25 minuta dok vekne ne postanu hrskave i zlataste.

INFORMACIJE ZA HOROSKOPE NA ASTROWIXI@HOTMAIL.COM

Varijacija:

Od ovog testa možete napraviti veliku veknu ili male kiflice. Da napravite veknu, oblikujte testo u čvrstu loptu i pustite da naraste u nauljenoj posudi za pečenje dok se masa skoro ne duplira. Zasecite površinu nožem i pecite na 200°C oko 40 minuta. Da biste napravili kiflice, podelite testo na 16 delova i oblikujte svaki u male ovale. Pustite da narastu dok se ne udvostruče i pecite na 200°C oko 20 minuta.

Autor:

Violeta Divnić Date of birth: 1965 Website: violetadivnicnenic.wordpress.com Vreme laznih careva, Weather false emperor, author Violeta Divnic

Ostavite Vase misljenje,

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s