Napravite besplatan WordPress blog

 

Na stranici http://www.wordpress.com imate mogućnosti da započnete kreiranje svog bloga klikom na dugme Sign Up Now. Čim vam se otvori sljedeća stranica potrebno je da unesete adresu bloga (host name). Ukoliko nemate hosting možete iskoristiti besplatni koji bi glasio ime.wordpress.com.

Kao što se vidi sa slike, u ovom primjeru blog adresa je ictmps.wordpress.com. Ispod imena bloga pojavljuje se poruka da je na raspolaganju adresa ictmps.com i da li želite da zakupite tu adresu za 17 dolara godišnje ili ipak želite da koristite besplatnu adresu na wordpress.com. Dalje je potrebno popuniti username i password koji će služiti za administriranje te stranice kao i e-mail adresu koja će služiti da na njoj stigne link potreban za aktiviranje ovog naloga. Username mora da ima najmanje 4 karaktera. Mail adresa može da bude ona koju imate na Live@Edu. Nakon popunjavanja podataka kliknite na dugme Sign Up. Javiće vam se poruka a vam je poslat mail na adresu koju ste naveli u prethodnom koraku i da je potrebno da provjerite taj mail, kliknete na link koji se u njemu nalazi kako bi se aktivirao nalog za administriranje vašeg bloga. To je potrebno da uradite u pola sata inače nalog neće biti aktiviran. Nakon aktiviranja naloga automatski se kreira i Vaš blog. Možete da mu pristupite kucajući u adresnoj liniji njegovo ime (ictmps.wordpress.com).

Da bi pristupili administriranju bloga potrebno se na adresi http://www.wordpress.com ulogovati sa odgovarajućim username-om i password-om. U lijevom dijelu prozora, lijevo od My Accaunt, nalazi se ikonica na koju ako kliknete dobijate mogućnost da započnete administraciju Vašeg bloga. U lijevom dijelu prozora nalazi se meni pomoću kojeg administrirate blog.

http://pilprozor.wordpress.com/2011/03/31/wordpresskreiranje-bloga/

Advertisements

Ostavite Vase misljenje,

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s