Posted in zena i zdravlje

Saveti – u borbi protiv celulita

Dnevno je potrebno izdvojiti barem 30 minuta za telesne vežbe,  kako bi se aktivirao metabolizam i pospiješilo izlučivanje toksina. Telesna neaktivnost, a posebno celodnevno sedenje stvaraju idealne uslove za nastanak celulita. Plivanje se smatra optimalnim oblikom telovežbe za prevenciju nastanka celulita. Poželjno je povremeno masirati područja kritična za nastanak celulita. Masaža stimulira cirkulaciju krvi i limfe,  pospješuje oslobađanje celulita koliko je to moguće. S obzirom da se celulit nalazi 3 – 5 milimetara ispod kože, u vezivnom tkivu, nema razloga za grubim pritiskanjem i gnječenjem. Masaža nikad ne smije preći granicu boli. Usku odeću i odeću koja steže, poput traperica ili elastičnih čarapa je poželjno nositi što manje, jer slabi cirkulaciju i podstiče zadržavanje otpadnih toksina i materija.

Takođe, poželjno je zaboraviti na visoke potpetice i ne nositi stikle veće od 5 cm. Savjetuje se prestanak pušenja jer pušenje pridonosi akumuliranju toksina u organizmu,  izbjegavanje čestog uzimanja lekova, poput tableta za spavanje ili laksativa. Organizmu je potrebno osigurati dovoljne količine kiseonika, najbolje provođenjem određenog vremena u prirodi. Svaki dan je poželjno ostaviti dovoljno vremena za vlastito opuštanje – mnogi smatraju da celulit može biti i rezultat stresnog načina života, stoga tokom dana posvetite barem jedan sat sebi.

 

Mnogi se stručnjaci slažu,  da ključ uspešne borbe protiv celulita, zapravo leži u pravilnim navikama. Pre svega, organizmu je potrebno osigurati dovoljno tecnosti  (barem 2 litra dnevno) kako bi se ubrzalo uklanjanje toksina. Time se uglavnom  misli na izvorsku vodu, ali i na biljne čajeve, od kojih se posebno ističu čaj od koprive, peteljki trešanja i preslice kao uspešni agensi za podsticaj cirkulacije i detoksikaciju organizma.

Autor:

Violeta Divnić Date of birth: 1965 Website: violetadivnicnenic.wordpress.com Vreme laznih careva, Weather false emperor, author Violeta Divnic

2 thoughts on “Saveti – u borbi protiv celulita

Ostavite Vase misljenje,

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s