Mesecni horoskop

Mesecni horoskop jeste horoskop koji se pravi za datum u mesecu kada natalni Mesec poklapa tranzitni Mesec. Takva vrsta horoskopa vazi u sledecih mesec dana i uporedjuje se sa natalnim horoskopom. Kao i kod Solarnog povratka od znacaja su kuce koje sadrze natalni AC i MC, ali i planete blizu uglova kuca, zato sto aktiviraju odredjene kuce. Od znacaja je i kuca koja izlazi na AC, tako recimo 6 kuca moze naznaciti potrebu da osoba vise paznje posveti svom zdravlju, kao i manju potrebu za fizickim radom. Mesec kroz 6 kucu donosi promenu posla, dok kroz 3 i 4 donosi promene mesta boravka ili promene u neposrednom okruzenju.

Horoskop lunarnog povratka se zasniva na Mesečevom povratku u svoj natalni položaj ( kao što se solarni zasniva na Sunčevom povratku). To se dešava svakih 28 do 29 dana. On ukazuje na polje aktivnosti u narednih 28 dana.

Najvažnije je koja kuća iz natalnog horoskopa izlazi na Ascendent lunarnog povratka.Horoskop ima najveću snagu kada su u usponu isti znaci kao i u natalu. Važno je obratiti pažnju na kuću u kojoj se nalazi natalno Sunce.

Način tumačenja

1. Koja kuća natalnog horoskopa izlazi na Ascendentu Lunarnog povratka  – mesecnog – ukazuje šta osobi dolazi, koje aktivnosti i dešavanja su aktuelni. Ako, na primer, Asc Lunarnog povratka pada u natalnu 5. kuću tokom tog meseca osoba će biti usmerena na ljubav, decu, stvaranje, zabavu, godišnji odmor i sl. Za razliku od Solarnog povratka koji je vrlo racionalan i jasan, Lunarni povratak opisuje lični odnos, sferu osećanja i intimnosti (a ne primarno objektivna dešavanja). Ako je Asc u kući koja je ispod Horizonta to posebno naglašava intimno proživljavanje nečega, dok ako je iznad ukazuje na ispoljavanje osećanja. Asc Lunarnog povratka predstavlja eterično biće natusa tokom tog meseca.

2. Kuća Lunarnog povratka koja sadrži Mesec – ukazuje na glavno polje aktivnosti za određeni mesec. Ako je Mesec, na primer, u 7. kući Lunarnog povratka u pitanju će biti mesec dana kada će osoba primarno biti usmerena na odnose, veze, ili će pak izaći u javnost. Pri proceni ne smemo izgubiti iz vida natalnu predispoziciju za bilo šta što se pojavljuje u Lunarnom povratku. Samo ono što već u natalu postoji, a ponavlja se u Lunaru, ukazuje na važan mesec za osobu, jer samo sličnost inicira događaj.

3. Kuća Lunarnog povratka na čijem vrhu je znak Raka – ukazuje u kojim oblastima, poljima ili kroz koje osobe se doživljava primarna priča koju nosi Lunarni povratak. Pretpostavimo da je Mesec u Lunarnom povratku u 7. kući, a da je znak Raka na vrhu 10. kuće – ovo je slika izlaska u javnost, a dispozitori planeta koje opisuju taj događaj ukazuju kako će on rezultirati. Naravno, ovu pretpostavku moraju potvrditi i natal i sekundarna progresija i solar. Ukoliko osoba u natalu nema predispoziciju za izlazak u javnost preko karijere ovaj lunar, budući da Mesec significira odnose, ukazuje na mesec dana kada je osoba posebno usmerena na partnera, a Rak na vrhu 10. kuće može ukazati na upoznavanje sa roditeljima partnera ili na odlazak u kuću partnera (4 od 7). Ovo bi mogla biti i slika partnera koji pravi značajan iskorak u karijeri.

4. Horoskop Lunarnog povratka sam za sebe – planete na uglovima i u egzaktnim aspektima, vladari kuća, daju slike konkretnih događaja u okviru tog kratkog perioda.
Ukoliko se planete nađu na uglovima horoskopa u pitanju je Lunarni povratak koji je bitniji od ostalih jer planete položene na uglu dobijaju na snazi.
Ukoliko u Lunarnom povratku postoji neki egzaktan aspekt to je znak da se neki važan događaj u simbolici tih planeta događa u toku tih mesec dana. Potrebno je tu egzaktnost povezati sa natalnom pričom (aspekt može biti isti kao i u natalu, ili isti aspekt preko vladara kuća)i proceniti o čemu jer reč, jer egzaktnost significira da je Univerzum nešto hteo da naglasi i poruči.

5. Aspekti Lunarnih planeta – Da bi se neka planeta u horoskopu Lunarnog povratka smatrala aktivnom mora da ima aspekt sa natalnom planetom ili vrhom natalne kuće (orbis 3 stepena). Svaki aspekt Lunarne planete ka sekundarnoj, tercijarnoj, Solarnoj, harmoničnoj planeti ima važnost samo ako je egzaktan i simboliše događaj u svojoj prirodi i pritom ukazuje da se događaj odvija u toku tog meseca.

Svaki aspekt koji lunarni Mo ima sa nekom planetom je znacajan. To nikada nece izolovano ukazivati na neki dogadjaj. Lunar nema snagu za to. On je vise tu da nam pojasni neke nedoumice koje imamo,a koje se ticu perioda od oko 30 dana.

Znacajni su aspekti koji lunarni ac,mc ic i dc prave(kad i ako prave) sa natalnim planetama.

Advertisements

Ostavite Vase misljenje,

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s