Posted in Natalni horoskop, godisnji, uporedni, mesecni

Milja Vujanovic Regulus

Kad joj je dosadilo da igra uloge praznoglavih lepotica, počela je da se bavi astrologijom, kao jedna od prvih osoba koja je to javno činila u SFRJ. Pisala je za novine, objavljivala knjige. Filmsku karijeru je prekinula naglo i naizgled bez povoda. „Odluku da napustim film donela sam kada sam shvatila da tekstovi koje izgovaram nisu ono što bih ja u sličnim situacijama izgovarala. Astrologiju sam počela da proučavam pre trideset godina. I mada žalim za filmom, astrologiji sam ostala verna sve do danas. Uostalom, ne biramo mi profesiju, profesija bira nas“ rekla je Milja.

Stekla je diplomu „Američke federacije astrologa“ i zvanje „Stručnjaka za zvezdanu magiju“ i „Prenesenog znanja iz oblasti drevne srpske magije“.

Tokom raspada Jugoslavije devedesetih godina Milja je imala emisiju na televiziji, gde je, pozivajući se na astrologiju, promovisala srpsko gledište. Govorila je sa puno optimizma i afirmativno o budućoj srpskoj pobedi nad celim svetom, objašnjavala kako statua ispred Ujedinjenih nacija u Ženevi predstavlja isprepletane zmije (pa dakle i zlo, đavola, i slično), tumačila broš Medlin Olbrajt, pronalazila broj 666 svugde gde ga je od datih brojeva bilo mogućno sračunati, proricala propast Sjedinjenih država, itd.

Mnogi su Milji Vujanović ovu emisiju zamerili kao stajanje na stranu onih koji su zagovarali rat.

U to vreme je obnarodovala svoju „udaju“ za zvezdu Regulus, koja je po zapadnoj astrologiji (ali ne i po indijskoj astrologiji, tj. ne i astronomski) u konjunkciji sa njenim natalnim Suncem i počela je da se potpisuje kao „Vujanović-Regulus“.

Autor:

Violeta Divnić Date of birth: 1965 Website: violetadivnicnenic.wordpress.com Vreme laznih careva, Weather false emperor, author Violeta Divnic

Ostavite Vase misljenje,

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s