Cetvrta kuca u horoskopu

Cetvrta kuca u horoskopu objasnjava nase korene, onog roditelja koji je kroz zivot imao veci uticaj na nas, ali i pozne godine i nekretnine. Prirodni vladaoc ove kuce jestem planeta Mesec i znak Raka, ciji se uticaj povezuje sa natalnim vladaocem ove kuce. Izazovni aspekti vladaoca kuce, govore o teskocama u roditeljskom domu, ali buduci da se ova kuca vezuje i za buduci dom, onda se aspekti vezuju i za tu situaciju. Saturn, Uran, Neptun i Pluton sa plozajem kroz 4 kucu, mogu komplikovati situaciju po pitanju navedenog.

http://www.google.com/local/add/details

OVAN NA VRHU ČETVRTE KUĆE: u porodici su svađe roditelja i nedostatak ljubavi i nežnosti. Može se desiti da često u životu menja dom ili mesto boravka. Suviše je zahtevna prema ukućanima. Malo je verovatno da će se u starosti dosađivati od usamljenosti. Opasnost u kući koju sama uzrokuje svojim ponašanjem. Nesigurnost nekretnina. Kraj života ispunjen trzavicama i nemirom.

BIK NA VRHU ČETVRTE KUĆE: osoba se vezuje za porodicu. Konzervativni, nasledni i roditeljski uticaji su trajni i jaki. Uživa u svom domu, dobri odnosi sa roditeljima, porodicom, rodoljub. Sakuplja stvari i retko ih se odriče, neverovatan kolekcionar. Čuva i stiče dom. U starosti, usamljenost, i depresija.

BLIZANCI NA VRHU ČETVRTE KUĆE: se ne vezuje mnogo za porodicu, kuću, nema osećanje vezivanja, ali ima potrebu pripadnosti. To ne znači da ih ne voli. Sklonost da radi pod pseudonimom, kao i da radi kod kuće (pisac). Voli da ispituje prošlost. Moguće je da osoba ima dva doma, ili da je u mladosti živela sa nekim rođakom. Položaja koji ukazuje da će često menjati mesto boravka i da će biti veoma aktivna u starosti.

RAK NA VRHU ČETVRTE KUĆE ukazuje da će joj dom biti u mestu rođenja. Porodični dom joj je utočište jer je tradicionalni tip, vezan za kuću, zemlju. Roditelji imaju veoma jak moralni uticaj. Može se dogoditi da pati od nekih naslednih bolesti. Normalno bi bilo da ostane da živi u staroj porodičnoj kući.

LAV NA VRHU ČETVRTE KUĆE: voli da živi iznad svojih mogućnosti, da pravi luksuzne prijeme čak i kada za to nema novaca. Želi sve što je najbolje od života. U porodici je veoma živa atmosfera, ali voli da je ukućani slušaju, da joj se poštuje autoritet. U starosti će deca igrati veoma važnu ulogu i često će pomagati osobi.

DEVICA NA VRHU ČETVRTE KUĆE, nesigurnost, a nekad i siromašno detinjstvo je uzrok sadašnjem ponašanju, na starinski mentalitet, škrtost u ispoljavanju emocija. Odnosi u porodici su formalni, hladni. Ali je spremna da služi svojoj porodici, pa i mogućnost da svoj život podredi porodici. Često aktivno radi i posle penzije. Može se desiti da dobar deo posla obavlja sedeći kod kuće. Kraj života proživljava usamljenički.

VAGA NA VRHU ČETVRTE KUĆE: osoba svojim životnim stavom „guši“ ukućane, pa odnosi mogu postati kritični. Izuzetno voli svoj dom i on je osobi neophodan radi emocionalne stabilnosti. Ipak u toj kući, u starosti, kao i u mladosti, neće lako naći mir, zadovoljstvo. Može joj se dogoditi da se bez cilja vrti oko mnogo čega u životu. Nasledne osobine vezane za isterivanje pravde.

ŠKORPION NA VRHU ČETVRTE KUĆE osećanja osobe prema porodici su duboka i snažna. Buntovni stav u mladosti je mogao dovesti do nesrećnog porodicnog života, pa samim tim i do ranog odlaska od kuće. Tek kada dođe do duboke promene stava, uspeće vlastitim naporima jer neće dobiti pomoć drugih. Često u poznim godinama života stekne neko značajnije nasleđe.

STRELAC NA VRHU ČETVRTE KUĆE ukazuje da su roditelji pokušali da obezbede dobro vaspitanje i obrazovanje utemeljeno na verskim, ideoloskim ili filozofskim standardima. Može se dogoditi da jedan deo života osoba provede putujući po stranim zemljama. Ipak, ona se veoma ponosi svojim zavičajem, porodičnim domom i onima koje voli. Ljubazna je sa ukućanima. Voli da živi u velikoj i prostranoj kući i da se ponosi i hvali sa njom. Nasledne osobine su vezane za književnost i umnu delatnost. Starost može proživeti u inostranstvu.

JARAC NA VRHU ČETVRTE KUĆE porodica je teška obaveza možda zbog izvesnih ograničenja koja su joj roditelji nametali ili prilično rigidnom ili tradicionalističkom odgoju. Stoga i veliko nerazumevanje potreba ukućana. Oseća se usamljena i kada je okružena svim članovima porodice jer ne zna da izrazi osećanja. Moguće je da će osoba preuzeti odgovornost za članove svoje porodice jer oni osećaju kako mogu da se oslone na nju. Došta bi bilo dobro da se osoba u kući bavi nekim poslom ili da trguje nekretninama. U starosti usamljenost ili beskućnik.

VODOLIJA NA VRHU ČETVRTE KUĆE dosađuje se u kući, ne mari za običaje, ne voli porodični život, a možda i napusti rodni kraj. Kućna atmosfera se razlikuje od ostalih. Može se desiti da su razvedeni roditelji. U domu kojeg osnuje osoba želi da ima slobodu, da čini sve što joj je volja, ali će videti da nije baš jednostavno. U puberetetu nervozna i ne postuje kompromise jer joj na putu saradnje stoje njene navike, postavlja izrazito velike zahteve ljudima u svom domu, a kada odnosi eksplodiraju teško da će išta moći da se popravi. U kasnijim godinama joj je nesređen život koji je pun uspona i padova.

RIBE NA VRHU ČETVRTE KUĆE nered i haos u kući – pomozite joj da se organizuje! Ali je osoba snažno emotivno privržena porodici što često dovodi do toga da čini usluge ostalim članovima porodice, posebno u docnijim godinama života, pre svega roditeljima. Žrtva u porodici. Zatrpavaće je mnoštvom obaveza koje će morati da izvrši i to joj neće uvek biti lako. Kuća i porodični život je pozornica razočarenja, trpljenja. Osobe slabijeg morala će činiti suprotno – izvalačiti korist. U starosti će morati da se suoči sa kakvom skrivenom tugom ili duhovnom usamljenošću. Moguće je čak da će živeti u inostranstvu.

PLANETE U ČETVRTOJ KUĆI

Sunce u četvrtoj kući

Veoma ste vezani za dom i porodicu. Imate dobre odnose sa svojim roditeljima i oni vam pomažu u životu i vrše pozitivan uticaj na vas. Veliki ste patriota i volite svoj zavičaj, svoju domovinu i svoj narod. Volite lepo uređen stan, kuću, dvorište. Sunce u četvrtoj kući donosi lepo detinjstvo, ali i lepe stare dane. Signal je da ćete imati uspeha u privatnom biznisu. Ukoliko je Sunce ugroženo lošim planetarnim uticajima onda donosi svađu u porodici i loše odnose sa roditeljima.

Mesec u četvrtoj kući

Vi ste osoba porodičnog duha sklona porodičnom životu. Miran domaći život ispunjen intimnostima vas sasvim zadovoljava. Jednostavni ste, štedljivi i okrenuti praktičnim stvarima. Moguće je da ćete se u životu par puta seliti. Skloni ste ka okultizmu i mistici. U detinjstvu su roditelji odigrali veliki uticaj na vas, a to nasleđe vam je i danas veoma važno. Prošlost i emotivne doživljaje nikad ne zaboravljate.

Merkur u četvrtoj kući

Ovo su osobe koje su pod velikim uticajem roditelja i porodice. Vezani su za porodičnu tradiciju. Imaju smisla za podučavanje drugih. Skloni su da stalno analiziraju svoje emocije. Odgovaraju im poslovi koji se odvijaju u kući. U kući im je uvek dinamično i dosta ljudi prodefiluje kroz nju. Često ovakav položaj Merkura ukazuje na selidbe i promene stana i mesta boravka.

Venera u četvrtoj kući

Označava osobe koje žive u harmoničnim odnosima sa svojim roditeljima. Njihove aktivnosti su orijentisane na dom i porodicu. Imaju lepo uređenu kuću ili stan, ispunjenu vrednim umtničkim predmetima. Poseduju dar za ukrašavanje i slikanje. Oko sebe žele i izgrađuju mirno i harmonično okruženje. Zbog svoje naivnosti i dobronamernosti mogu pretpeti ljubavno razočarenje u vidu prevare ili napuštanja od strane partnera. Vole poslastice i đakonije i u njima znaju da prekomerno uživaju. Zbog toga imaju često smetnje sa probavom. Provode lep i miran život. I detinjstvo i starost su im srećni.

Mars u četvrtoj kući

Ovo su osobe snažne građe i urođene vitalnosti. Podložne su promenama raspoloženja. Usredsređeni su na porodicu i domaći život. Ponekad su nemirni i grozničavi, pa znaju da preuveličavaju stavri koje se oko njih dešavaju. To prouzrokuje porodične svađe i probleme koji ih prate kroz život. Često su nečim nezadovoljni i imaju teškoća da se iskažu. Njihove aktivnosti su predvođene instinktima.Treba da se čuvaju povreda i požara.

Jupiter u četvrtoj kući

Jupiter u četvrtoj kući ukazuje na osobe koje najveću sreću doživljavaju kroz porodicu i dom. Puni su roditeljske ljubavi koja ih usrećuje. Obično su najsrećniji delovi njihovog života detinjstvo i starost. Imaju uspeha u privatnom porodičnom biznisu. Staraju se o porodičnom imanju i posvećeni su tome. Vole da poseduju lepu i veliku kuću. Imaju sklonosti za studiranje i bavljenje poljoprivredom.

Saturn u četvrtoj kući

Ove osobe osnovu svog identiteta nalaze u porodici i domu. Pa ipak one imaju teškoća u komunikaciji sa roditeljima i kasnije sa sopstvenom decom. Samo zahvaljujući velikoj ljubavi uspevaju da preovladaju teškoće u komunikaciji sa članovima svoje porodice i srede svoj porodični život. Mogu preživeti gubitke, ali ne svojom krivicom već zbog opšteg razvoja događaja u svom zavičaju ili domovini. Saturn u četvrtoj kući često znači dug život.

Uran u četvrtoj kući

Ukazuje na osobu koja je veoma nezavisna od roditelja i porodice. Ona često naglo prekida odnose sa roditeljima ili porodičan život. Ako i ima stabilnu porodicu onda je ona postavljena na vrlo nekonvencionalnoj osnovi. Osoba je intuitivna i brzo menja ideje. Ima sposobnost da spozna prošlost i predvidi budućnost. Orijentisana je na istraživanje osnovnih načela i ima dubokog smisla za okultizam. Treba da se čuva požara ili eksplozije.

Neptun u četvrtoj kući

Može ukazivati na nejasnoće u poreklu osobe, ili neke tajne u vezi sa tim. U svakom slučaju postoji neka porodična tajna. Osoba ima nežnu i osećajnu prirodu. Njena duhovna percepcija je na izuzetnom nivou i ima duhovnu potrebu unutrašnjeg jedinstva sa drugima. Melanholičnog je temperamenta i ne baš stabilnog karaktera. Sklona je razočarenjima i pati zbog njih. Prija joj život pored vode ili na ostrvu. Ponekad u životu ima problema sa vodom.

Pluton u četvrtoj kući

Osobe imaju jaku imaginaciju i maštu, pa ih to može odvući u vode okultizma i magije. Imaju jak instikt za proučavanje tajni prošlosti i zagonetki prirode. Često su veoma osetljivi i reaguju na zračenje zemlje. Vezani su za porodicu, dom i rodni kraj. Najveće promene u životu će doživeti upravo kroz porodici i dom. Mogu biti fanatici i destruktivne osobe. Među njima ima i prevaranata i hohštaplera.

Lilit u četvrtoj kući

Četvrta kuća vlada domom i porodicom, zatim početnim i krajnim godinama života i našim podsvesnim ciljevima. Osobe sa Lilitom u četvrtoj kući imaju naglašenu vezanost za porodicu i ta veza u velikoj meri određuje njihovu podsvest još od najranijeg detinjstva. Strahovi od emocionalnog odbacivanja od strane roditelja, gubitka roditelja ili razaranja porodice, su veliki izvor frustracija u detinjstvu.

Ako je Lilit na dobar način integrisana u četvrtoj kući ( dobar aspekt sa vladarom te kuće ili drugim planetama ), tada dolazi do oslobađanja njene pozitivne energije i osoba uspeva da razreši svoje strahove i frustracije pravilno sazrevajući i doživljavajući emocionalno ispunjenje. To postiže usmeravanjem pažnje i interesovanja na spoljašnji svet i stimulisanjem svoje objektivnosti.

Osoba nalazi zadovoljstvo u potpunoj nezavisnosti i produktivna je na mentalnom i kreativnom planu. Lilit na ovaj način ne udaljuje takvu osobu od porodice već samo postavlja sve stvari u životu na svoje mesto. U suprotnom slučaju, ako Lilit nije dobro integrisana u četvrtoj kući, tada njena negativna strana ima dominantnu ulogu. Osoba nije u stanju da se oslobodi svojih strahova i sve oko sebe doživljava isključivo lično.

Osoba je emocionalno zavisna i nezrela, previše vezana za porodicu. Njen način da se, kako tako, nosi sama sa sobom, ispoljava se u izbegavanju problema i konflikta. Držanje dalje od problematičnih stvari i situacija je veoma izraženo kod nje i to im je neophodno radi duševnog mira.Takođe osoba živi u senci drugih ljudi, povučena je i neizražajna. Ona nije u stanju da preusmeri svoja interesovanja ka spolja i aktivira svoje mentalne i kreativne potencijale.

Severni čvor u četvrtoj kući – Južni čvor u desetoj kući

Ovakav raspored čvorova označava osobe koje su usmerene ka traženju ličnog, profesionalnog i emotivnog uspeha. Njihove ambicije nisu male i na sve su spremne da bi dostigle vrh. U prethodnim životima su bili zapostavljani od nekog autoriteta ( otac ili druga osoba koja je u njihovim očima bila nesumnjivi autoritet ) i zato su sada rešeni da uspostave sopstveni autoritet. Međutim nije dobro za njih da veći deo svog sadašnjeg života potroše u sređivanju računa iz prošlosti. Zbog jurnjave za uspehom bi mogli zapostaviti porodicu, a upravo je ona njihov stub postojanja. Treba zanemariti potrebu za javnim priznanjima i ostvarivanjem vrednosti koje su vezane za moć i autoritet. Treba prihvatiti mogućnost da se nalaze ponegde i u pozadini događanja. Tada će njihov život biti mnogo lepši i sadržajniji.

VLADAR ČETVRTE U KUĆAMA:

VLADAR ČETVRTE U PRVOJ KUĆI daje veliki uticaj roditelja na odgoj koji će ostaviti traga na ponašanje. Šta god da radi u životu, porodica će imati važnu ulogu. Ovaj položaj naznačava pitanja sigurnosti u sebe.

VLADAR ČETVRTE U DRUGOJ KUĆI daje uticaj roditelja na materijalne prilike i nekretnine, kao i na lične vrednosti. Obazrivo sa novcem, jer su naglašena pitanja porekla novca. Položaj koji ukazuje da sigurnost pruža posedovanje novca.

VLADAR ČETVRTE U TREĆOJ KUĆI donosi uticaj roditelja, porekla i porodične situacije na intelektualne vrednosti. Ili uticaj roðaka u detinjstvu ili na stambene prilike. Naznačava i pitanja da se iskaže. Sigurnost mu pruža znanje koje poseduje ili okruženje koje će mu se nametnuti.

VLADAR ČETVRTE U ČETVRTOJ KUĆI verovatno se neće nikada seliti. Dom i porodični odnosi, će imati vrlo važno mesto u životu i tu „puni baterije“. Tu i treba da pusti korene i da čuva ono što ima. Tu se oseća sigurnim.

VLADAR ČETVRTE U PETOJ KUĆI daje privatni život ispunjen ljubavlju, romantikom, jer zna da pokaže osećanja. Deca, sport ili hobi će imati vrlo važno mesto u životu. Mada može da ukaže i na vezivanje za špekulacije ili kocku i da bude jako vezan za poroke i avanture.

VLADAR ČETVRTE U ŠESTOJ KUĆI baš se i ne satire na poslu – kao da je kod kuće. Vaspitan je da treba pomagati drugima, pa teško naplaćuje uslugu. Naglašena su pitanja usluge i posluge ili zdravlja, kao i pitanja sigurnosti oslanjanja na druge. Ipak neka mu posao pruži neophodnu sigurnost.

VLADAR ČETVRTE U SEDMOJ KUĆI donosi uticaj bračnog partnera za osećaj sigurnosti i dom. Treba sprečiti uticaj ortaka i javnosti na porodicne prilike – da bi živeo svoj život. Ako se ne pozabavi na pravi način oko obezbeðenja doma, lako može da stanuje kod drugih.

VLADAR ČETVRTE U OSMOJ KUĆI će se suočiti sa ozbiljnim problemima oko svoje sigurnosti. Da bi izbegla neugodne situacije oko porodice i obezbedila pristojne porodične odnose, moraće da promeni stav. Smrt ili neka ružna stvar može da ostavi traga u mladosti. Sigurnost može da joj pruzi novac koji može dobiti od drugih.

VLADAR ČETVRTE U DEVETOJ KUĆI može lako da napusti rodni kraj i nastani se negde daleko. Roditelji mogu dati solidno vaspitanje, religijsko ili filozofsko, a možda su oni stranog porekla. Sigurnost mu može pružiti religija ili visoko znanje.

VLADAR ČETVRTE U DESETOJ KUĆI ima osečaj sigurnosti vezan za uspeh u karijeri ili za autoritete, pa ih ne treba izazivati. Veliki je uticaj roditelja ili vaspitanja na uspešnost u životu.

VLADAR ČETVRTE U JEDANAESTOJ KUĆI donosi uticaj prijatelja na porodične prilike, jer možda im previše dopusta da se komotno osećaju i utiču na njega. Postoji svest o životnim ciljevima jer njihova realizacija zavisi od drugih ljudi. Položaj usvajanja dece.

VLADAR ČETVRTE U DVANAESTOJ KUĆI daje potrebu za skrovitim mestom gde može da se skloni i da napuni baterije. U kuci ne voli da joj iko smeta. Položaj koji ogovri i o duševnoj preosetljivosti, povlacenju, tajnama koje čuva od ranog detinjstva ili neka porodična tajna ili krije svoje poreklo.

Advertisements

Ostavite Vase misljenje,

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s