Posted in poznati u horoskopu

Britanski agenti su proucavali – Hitlerov horoskop

Mussolini (left) and Hitler sent their armies ...
Mussolini (left) and Hitler sent their armies to North Africa and into Egypt against the British (Photo credit: Wikipedia)

Ludvig von Wohl je tvrdio da se Hitlerovi potezi mogu predvideti uz pomoć njegovog horoskopa. Ludwig von Wohl iz Mađarske, došao je na ideju da istraži Hitlerov  licni  horoskop. Tvrdio je da će London znati koji je sledeći korak nacističkog vođe, ukoliko im budu poznati astrološki saveti koje Hitler dobija. Sigurnosna služba MI5 je upozoravala da je Wohl šarlatan, prenosi BBC. Von Wohl bio je kontroverzna ličnost. Iako je bio poznat kao lakrdijaš, i varalica za neke dvojne ličnost, drugi su smatrali da je oštrouman, sa izrazitim razumijevanjem same   najintimnijih misli nacističkog vođe. Specijalno izvršno operacijsko jelo (SOE) – ratna sabotažna organizacija, unapredila  je Wohla i dala mu vojnu uniformu i čin kapetana. On je izjavio kako je obožavao šepuriti se u vojnoj uniformi po Londonu. Wohlova misija po Americi bila je uspešna Wohl je 1940. godine bio poslat na turneju po SAD-u, gde je uveravao kako Hitler može biti pobeđen i nagovarao Amerikance da se uključe u rat. Njegova misija bila je jako uspešna, a njegovi govori i intervjui dobili su veliki publicitet. Nažalost, japanski napad na Pearl Harbour u decembru 1941., prouuzrokovao je dramatične konflikte u američko-britanskom zajedništvu. Odmah po povratku u London, Whole je odlučio da  istraži astrološke savete koje je Hitler dobijao od svog švajcarskog astrologa Karla Ernsta Kraffta. Wohl je tvrdio da se Hitler uzda u Krafftova predviđanja, koja su temeljena na matematičkom izračunavanju  brojeva –  datuma rođenja. Smatrao je da bi Britanci na taj način mogli prodrijeti u Hitlerove misli. Dok je Wohlove planove odobravao SOE, MI5 i MI6 su apelovali  i izražavali zgražanje zbog činjenice da neko može zaposliti “opasnog šarlatana“. Istoricari i kažu da nema nikakvih beleški o Hitlerovim astrološkim predviđanjima.

Autor:

Violeta Divnić Date of birth: 1965 Website: violetadivnicnenic.wordpress.com Vreme laznih careva, Weather false emperor, author Violeta Divnic

Ostavite Vase misljenje,

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s