Ралф Мецнер – истразивање и примена астрологије у психологији

 

Ралф Мецнер je један од ретких психолога који су проучавали однос елеменат појединаца и који користе астрологију у својој пракси..

После  истраживања и проучавања астролошке корелације елементaта Мецнер је закључио да  четири елемента  – представљају врсте људи који „уче из искуства брзином –   на различите начине.“ Ови различити приступи искуства доводе до тога да четири врсте људи уче на различите начине –  у вези са сукобима или препрекама у њиховим животима.

Ваздушни знаци – вага, водолија и близанци имају тенденцију да се издигну изнад сукоба . Иакокасније могу бити увређени  људи  који  стварају  проблем на свој начин, они ретко не успева да се грациозно договоре. 

Водени знаци  Шкорпион, Рибе и Рак такође осећају аверзију према свим врстама конфликта (са изузетком –   Шкорпиона). Они траже да се заобиђе конфликт и да  пређу преко њега, над њим или – ако све то не успе – полако „опрати“ лице или препреке у свом путу. Међутим, Шкорпиони су често у потрази за изазовима и проблемима – подсвесно свесни да ђе ови изазови пробудити  снагу и способности  на  боље. Међутим, највећи део времена Шкорпион ће се бранити ћутањем, не желећи да изазове непотребни сукоб.

Земаљски знаци Девица, Јарац и Бик су довољно тешки по природи, имају тенденцију да презиру сукобе, преферирајући да  полако апсорбују проблем или  притисак. Међутим, ако их притерате к  зиду, они могу да ударе у пуној снази. Ово је посебно тачно за Бика – Фиксни – Земљани  знак, који сам никада не тражи конфликт, али је у стању да изненади својом снагом и љутњом  на веома велики притисак.

Ваздушни   знаци имају тенденцију да преузме примат над препрекама, показујући своју снагу. Они ретко испољавају понашање које би се могло назвати тактичко.

Advertisements

One thought on “Ралф Мецнер – истразивање и примена астрологије у психологији

Ostavite Vase misljenje,

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s