Posted in horoskopski znakovi, Natalni horoskop, godisnji, uporedni, mesecni

Ралф Мецнер – истразивање и примена астрологије у психологији

 

Ралф Мецнер je један од ретких психолога који су проучавали однос елеменат појединаца и који користе астрологију у својој пракси..

После  истраживања и проучавања астролошке корелације елементaта Мецнер је закључио да  четири елемента  – представљају врсте људи који „уче из искуства брзином –   на различите начине.“ Ови различити приступи искуства доводе до тога да четири врсте људи уче на различите начине –  у вези са сукобима или препрекама у њиховим животима.

Ваздушни знаци – вага, водолија и близанци имају тенденцију да се издигну изнад сукоба . Иакокасније могу бити увређени  људи  који  стварају  проблем на свој начин, они ретко не успева да се грациозно договоре. 

Водени знаци  Шкорпион, Рибе и Рак такође осећају аверзију према свим врстама конфликта (са изузетком –   Шкорпиона). Они траже да се заобиђе конфликт и да  пређу преко њега, над њим или – ако све то не успе – полако „опрати“ лице или препреке у свом путу. Међутим, Шкорпиони су често у потрази за изазовима и проблемима – подсвесно свесни да ђе ови изазови пробудити  снагу и способности  на  боље. Међутим, највећи део времена Шкорпион ће се бранити ћутањем, не желећи да изазове непотребни сукоб.

Земаљски знаци Девица, Јарац и Бик су довољно тешки по природи, имају тенденцију да презиру сукобе, преферирајући да  полако апсорбују проблем или  притисак. Међутим, ако их притерате к  зиду, они могу да ударе у пуној снази. Ово је посебно тачно за Бика – Фиксни – Земљани  знак, који сам никада не тражи конфликт, али је у стању да изненади својом снагом и љутњом  на веома велики притисак.

Ваздушни   знаци имају тенденцију да преузме примат над препрекама, показујући своју снагу. Они ретко испољавају понашање које би се могло назвати тактичко.

Autor:

Violeta Divnić Date of birth: 1965 Website: violetadivnicnenic.wordpress.com Vreme laznih careva, Weather false emperor, author Violeta Divnic

One thought on “Ралф Мецнер – истразивање и примена астрологије у психологији

Ostavite Vase misljenje,

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s