KUCICE ZA PSE SA DODACIMA

 kucice za pse - Dejan - 0692280500
kucice za pse – Dejan – 0692280500

в

Извор: KUCICE ZA PSE SA DODACIMA (galerija slika )

Advertisements

KUCICE ZA MACKE

Kucice za macke se izradjuju iskljucivo od drveta i pokrivene su tegolom. Sve informacije na 0692280500
000d kucice za macke - Dejan - 0692280500

kucice za macke – Dejan – 0692280500

Извор: KUCICE ZA MACKE (galerija slika )

 

 

 

Natalna karta Lady Gaga 28. март 1986. (30 година), Менхетн, Њујорк, Сједињене Америчке Државе

Лејди Гага – Стефани Џоана Анџелина Џерманота, познатија као Лејди Гага америчка је кантауторка. Каријеру је започела у њујоршким дискотекама, где је наступала са Лејди Старлајт.

Rođena je u znaku Ovna, zbog čega je vođa među ljudima, aktivna, eneegična, ali i nestrpljiva. Sunce je deo njene 11 kuće, zbog čega je dosta usmerena na svoje ciljeve, želje i prijateljstva. Sunce je čini i osobom sa neobičnim ciljevima i željama, kao i individualistom.

Podznak u Blizancima se primećuje u njenoj potrebi za promenama i raznovrsnošću. Vladar njene natalne karte je Merkur u Ribama, koji njen um čini kreativnim. Merkur je deo 10.  kuće, pa je ona teži za uspehom u društvu i javnosti, a u tome joj pomaže kreativni um – Merkur u Ribama.

Ona je žena Mesec – Pluton, jer su ove dve planete u konjukciji u znaku Škorpije, pa su njene emocije duboke, nekada opsesivne, tajnovite,  osvetoljubive, a sa položajem u 5.  kući okrenute kreativnosti, zabavi i razonodi – mestima za zabavu.

Jupiter je deo njene 10.  kuće.

SanjaLadyGaga
LONDON, UNITED KINGDOM – DECEMBER 08: Lady GaGa attends on day 2 of the Capital FM Jingle Bell Ball at 02 Arena on December 8, 2013 in London, England. (Photo by Stuart C. Wilson/Getty Images)

 što joj pomaže da ima uspeha u karijeri.

Nesumnjivo da njeni partnerski odnosi privlače pažnju, jer Jupiter vlada njenom 7.  kućom.

STA SI U INDIJSKOM HOROSKOPU

BeFunky Collage.jpgNatalna karta i uporedni horoskop - vixolina@gmail.com

Indijska astrologija znatno se razlikuje od zapadnog sistema. Indijska astrologija definiše osobine pojedinca, partnerske usklađenosti i mogućnosti.

Mesha (Jarac, 15. 4. – 15. 5.)

AMBICIJA

Jaka mentalna snaga pomaže vam da uspešno ostvarite zamišljeno, ambiciozni ste i nikada ne popuštate. Izraženi smisao za inicijativu gura vas među vođe, no privlači vas sjaj pa padate na najnovije trendove.

Vrishabha (Bik, 16. 5. – 16. 6.)

VELIKO SRCE

Ovo je znak komunikativnosti i umetnosti izražavanja u javnosti. Ne volite nemar i površnost. Vaši najbliži su vam najbitniji, ali ste u odnosima s drugima oprezni i ne volite preveliku bliskost dok ne steknete poverenje. Puni ste ljubavi, imate veliko srce, pa stalno čeznete za romantikom. Jedan ste od najvernijih partnera.

Mithuna (Savez, 17. 6. – 16. 7.)

HUMOR

Vi predstavljate znak koji sve može dovesti u pitanje, svi se moraju prilagoditi vašim suprotnostima. Razum vam radi sto na sat, a vaše sposobnosti prilagođavanja su beskrajne. Vaša najjača odlika je humor, a najčešće ga koristite kada želite nekoga da zavedete.

Kataka (Rak, 17. 7. – 17. 8.)

OSETLjIVOST

Ovim znakom vlada Mesec, što ga čini osetljivim i tajanstvenim. Vezani ste za svoje korene i najvažnija vam je porodica, a prijatelje pažljivo birate. Plašite se ostavljanja, posebno od partnera. U ljubavi ste intuitivni.

Simha (Lav, 18. 8. – 17. 9.)

NEPOPUSTLjIVOST

Volite raskoš i užitke. Zadrti ste i nagli sa drugima, ali i odani. Za vas je novac srž borbe i ne posustajete dok ne pobedite. Ponosni ste i ne podnosite ravnodušnost, ne popuštate dok ne osvojite voljenu osobu. Šarmantni ste, ali ne i verni.

Kanya (Devica, 18. 9. – 17. 10.)

SLEDITE SVOJU MISIJU

Strogi ste i organizovani kao pod konac. Uvek ste tačni i sledite svoju zacrtanu misiju. Vrlo ste osetljivi i ne trpite neveru.

Tula (Vaga, 18. 10. – 16. 11.)

PRIVRŽENOST

Jako ste društveni, uvek okruženi prijateljima. Ovaj znak je simbol privrženosti, pa ne podnosite prekide, kakvi god oni bili. Jako ste humani i ne vidite zamke koje mogu da vam postave oni koji traže samo nekoliko ugodnih trenutaka u vašem društvu.

Vrischika (Škorpija, 17. 11. – 16. 12.)

VODENA STRUJA

Vašim znakom vlada bog Šiva koji uništava da bi bolje gradio. Poput vodene struje, i vi ste neprestano u pokretu, ali niko ne poznaje dubinu vaše duše. Naizgled ste oholi, ali zapravo ste vrlo ponizni.

Dhanus (Strelac, 17. 12. – 14. 1.)

OPTIMIZAM

Optimistični ste i puni dečjeg entuzijazma, smatrate da ste predodređeni za najbolje. Koliko je to dobro za vas, često je otežavajuće za ljude oko vas. U ljubavi tražite da vam se dive, zanimaju vas drugačije osobe.

Makara (Krokodil, 15. 1. – 13. 2.)

SIMBOL TRUDA

S vama ništa nije prepušteno slučaju, ali uvek prolazite tešku fazu pre nego što ostvarite svoje ciljeve. Rano sazrevate, kada odrastete malo ćete se opustiti, ali tek kada se finansijski osigurate podebljim bankovnim računom. U ljubavi ste sigurni, čak i prestrogi.

Kumbha (Amfora, 14. 2. – 14. 3.)

SLOBODA

Jako poštujete svoju, ali i tuđu slobodu, pa stoga očekujete od drugih ljudi da se isto tako ponašaju. U stvarnosti ste konzervativna osoba. Oko sebe ste stvorili krug prijatelja koji su vaš zaklon od životnih opasnosti. Znatiželjni ste. U ljubavi ste stidljivi.

Mina (Riba, 15. 3. – 14. 4.)

SUZDRŽANOST

Vaš kreativni talent ima potrebu da se izrazi. Iza prividne suzdržanosti krije se ponos, pa iako se ne usuđujete da pristupite drugima, nekako ih uvek privučete da dođu vama. Ljubav vas “hrani”, pa ako naiđete na partnera koji će vas ohrabriti, iskoristićete sve svoje adute da uspte u životu.

Sta rozdanik govori o nama

Natalna karta i uporedni horoskop - vixolina@gmail.comJANUAR (ili Vodolija)

 

Ko se pod ovim znakom rodi biće mnogo govorljiv, dosetljiv, nepostojanog mišljenja, tojest, jedno govori a drugo misli, Iskren je i prostodušan, mnogo pije i za čas se razgnevi i plane. Kad se opije, zanesen je i fantast, grli i ljubi svakog i drugima za šalu služi. Belegu rođenja imaće na grudima, ramenu, noktima ili plećkama. Sudbina bića njegovoga jeste mesec januar, u kome mesecu biće mu dani srećni i uspešni.
Sudbina dobitka njegovoga je februar u kome će njegov trud sa dobitkom biti naplaćen, a osobito imaće sreće u trgovini sa vodom skopčanoj. U junu biće opasno bolestan, no opet će ozdraviti. U julu dogodiće se da se oženi, koje ako tada učini, biće ljubljen od svoje supruge. Nego vrlo mlad ženiće se i prva žena umreće mu, a posle 30 godina tek će dobro poživeti u svakom zadovoljstvu. Bolove će imati u žilama, kolenima i glavi. Smrt mu predstoji od vode i zato mu se treba čuvati od kupanja, a ako se od toga uzčuva, umreće prirodnom smrću, i to ako preživi 25. godinu doživeće 70. Sudbina smrti mu je avgust.
Ako se rodi devojka u ovome znaku, biće žena lepa, pljosnatog i plavog lika, lakoma je i tvrdica i voli dugo da spava. Postavši udovicom sa drugim mužem dobro će živeti. Vasceli dan larma i čavrlja za malenkosti, njojzi ništa nije po volji i lako postane nadžak-baba, a komšije osete njen „kratak“ jezik. U februaru da ne jede petlovo meso. Bolovaće od glavobolje i groznice. Preinačenje života imaće u 3, 16. i 26. godini i ako ove godine preživi pre 76. neće umreti.

 

FEBRUAR (ili Ribe)

 

Koji se pod ovim znakom rodi, biće srednjeg rasta, nosa pljosnata, debelih usana, telom težak i kratkog vrata. Biće gord i pijanica a ako se baci na knjige biće viđen i čestit. Sa svojim naukama hvaliće se. Putovaće po stranim predelima i mnoga nasledstva od stranaca dobiće. Obogatiće se i postaće dobar gazda, a sirotinju gledaće i paziće, i svakom gostoljubiv biće. Posečen po glavi biće, a belegu rođenja imaće na obrazu, ruci ili glavi. Biće dobar lovac. Od groma će propatiti, oronuće od gvožđa, a zmija će ga napasti no neće ga ujesti. U februaru sve će mu za rukom polaziti i puno napretka imati. U novembru će biti bolestan, ali će ozdraviti. Nameriće se na ženu koja ima muža, zbog nje će u svet poći, ali će se nazad vratiti. Žena će mu umreti i drugu će uzeti. Bolovaće od nogu, zuba i očiju. Život njegov se deli u više odseka, ali dva su najvažnija i to: ako preživi 9. i 28. godinu živeće sve do 90.Sudbina njegove smrti je mesec decembar i neka se čuva tada.
Devojka ako se rodi u ovome znaku, biće krasnog lika, bolovaće od nogu u mladosti, biće žena pametna, svima ljupka a tuđinima dobra, u licu smeđa, rumena obraza, stasita, obrva lepih, bolovaće u 3. i 5.  godini i ako ove preživi, onda će mnogo živeti. Od nečista duha propatiće, od zime da se čuva a imaće od gvožđa znak na glavi ili ustima. Dobro će poživeti i mnogi će je hvaliti. Dobru decu imaće, ali će je jedno ražalostiti. Druga preinačenja imaće u 10, 15, 25. i 30. godini i ako preživi ove godine, poživeće 81 godinu. Bolovaće od glave.

 

MART (ili Ovan)

 

Ko se rodi pod ovim znakom biće slabokrvan, za posao dobar i veran sluga, kratkih obraza i velikih usta, premudar, pošten, duha junačkoga i za nikakav strah neće znati. Srdit je i ljutit, no sve to ga brzo prođe, ali kada se ponovo naljuti za štogod, žile mu na čelu nabreknu. Biće bogat i pošten no ne za dugo, a po nekom vremenu će opet čast i bogatstvo zaslužiti. No budući da će više puta štetovati, toga radi neće biti vrlo bogat a ni siromah. Zbog nauke biće poštovan i do velike slave dospeće, putovaće po raznim zemljama, ali da se čuva od nevaljalog društva. Staro drvo raniće ga i oronuće. U martu imaće sreće u svemu a osobito na vodi. Živeće duže od svoje braće i svojih rodItelja. Sa prvom zenom neće biti dugo a sa drugom imaće mnogo poroda i svakom srećom biće obdaren. U avgustu predstoji mu bolest i šteta sa svake strane.U septembru i novembru bogatstvo i svaka dobit. U januaru dobar uspeh, u maju svaka šteta i nesreća. Znak rođenja imace na glavi ili na butini i voleće mnogo svoju ženu. Sreća mu se ukazuje na istočnim stranama a život mu se deli u dva odseka, to jest: ako preživi 22. doživeće 69. Sudbina smrti njegove jeste mesec oktobar, a uzrok smrti nekakva crnoća zuba. U istom mesecu treba mu se čuvati od najmanjih voda a isto tako i od uzvišenijih mesta. Bolovaće od kostiju i žila. Žensko rođeno u ovome znaku biće lica nežnog, očiju smeđih, svakome dopadljiva i naravi blage, samo će u mladosti bolešljiva biti. Ako preživi šestu godinu živeće dugo, biće čestita i poštena domaćica, čuvarna i razumna zbog čega će u žalost pasti. Kozje meso da ne upotrebljava, padaće pokatkad u bedu, bolovaće u kolenima i srcu,a ako preživi 12, 15. i 36. godinu, doživeće duboku starost. Belege će imati na ramenu i grudima. Bolovaće od srca, kolena i zuba.

 

APRIL (ili Bik)

 

Muško dete rođeno ovoga znaka biće ruse kose, čela zalizana, usana zavraćenih, stidljiv, visoke nauke dostignuće, a u svakom poslu vredan i dobronameran. Biće krasnorečiv, no pri svem tom ipak poštovan će biti od ostalog sveta. Imaće strašan pogled i opaljeno lice. Voleće igre i svaku drugu razuzdanost. Na očima ili ramenu imaće znak koga s rođenjem dobiva. Voli rat i vojevanje, ali se od toga da i odvratiti, dobre je duše i duha, voli pesmu i svirku i tajne će dobro čuvati. Nikoga za savet neće pitati, a neće slušati ni one koji ga dobronamerno savetuju. Biće veliki ženskaroš ali ipak kod lepog pola imaće malo sreće, jer u ponašalju prema njemu iz preterane učtivosti plašljiv je. U aprilu ima sreću i dobitak. U maju njegov posao ima puno uspeha. Biće vrlo protivan svakoj pa i najmanjoj nepravdi. Ako se rodi noću, biće bogat a ako danju, biće siromašan, dobra dela će činiti a malo će dobročinstva primati. Putovaće po tuđim zemljama i u zimsko doba dopašće bede, ali će se ipak s pravdom izbaviti. Da se čuva od rđava društva, jer može čak i smrtne bolesti od njih zaraditi.U januaru i februaru može sa uspehom trgovati. Preživeće svoje roditelje, imaće poroda i to najviše žensku decu. Život mu se deli u dva odseka, to jest ako preživi 8. to će onda preživeti i 58. godinu. Sa plavim ljudima nikakva prijateljstva neće imati niti će ih trpeti. Bolovaće od glave i očiju. Sudbina smrti njegove je mesec novembar. Devojka ako se rodi u ovome znaku imaće ista preinačenja života kao i muški rođeni u Biku. Biće pljosnatog lica, vesela pogleda, puna glasa, razgovorna, bolovaće od glave i creva. Duhom biće mučena, od vatre će se uplašiti, znak će imati na grudima i glavi. Malo govori, zaljubljena je, ali to je kao ono „Tija voda duboka je“. Reč svoju verno drži. Bolovaće od glave i trbuha.

 

MAJ (ili Blizanci)

 

Onaj ko se pod ovim znakom rodi biće lep, čista lika, hitar, oštra pogleda, sklon ka naukama i dospeće do velike mudrosti, pa zbog čega može se i na veliki stepen slave popeti. Biće pametan, milostiv i sažaljiv, obdaren sa velikim duhom, te će mu njegovi drugovi zavideti. Novce će lako i brzo zarađivati, ali neće ih znati da ceni i zbog toga će imati nevolja. Po licu sudeći, biće miran, niskog uzrasta i slobodouman, no, kada se naljuti, mnogo govori. Biće upoznat sa velikim ljudima. Znak rođenja imaće na glavi ili na noktima. Često će davati povoda svađi, a u sredini svoga veka iznenada će se obogatiti. U septembru će se oženiti i supruga će mu roditi blizanke. U oktobru mu predstoji nemoć i slabost. U novembru oženiće se po drugi put i svaka radnja i posao ispašće mu po njegovoj želji. Život mu se deli u dva odseka i to ako preživi 24. godinu doživeće 70. U aprilu imaće svake neugodnosti i štetu sa svake strane. Sudbina smrti njegove pada u mesecu decembru. Bolovaće od stomaka i prsiju.
Kći pod gore navedenim nebeskim znakom lepe je i blage prirode, lepog i pravilnog uzrasta, ali ne baš velika, nije brbljiva, ne govori čoveku iza leđa, nego ovakom otvoreno u brk kaže šta hoće i šta o njemu misli, koje se svojstvo vrlo retko nalazi kod žena. Biće u mladosti punokrvna, a kasnije će je boleti glava i imaće posla sa sudom. Čuvarna je i redna, u kupovanju i prodavanju je srećne ruke, varati ona ne zna, ljubi od sveg srca i osobito je verna. Po tuđim zemljama putovaće, ali će se natrag vratiti. U mesecu maju da ne jede meso goveđe, zečje, praziluk i petlovu glavu. Životna preinačenja imaće kao i muški rođeni ovoga meseca. Belegu će imati na ruci, nozi i bedrima. Bolovaće od glave.

 

JUN (ili Rak)

 

Ko se u ovome znaku rodi, biće razuman, voleće da se lepo i čisto nosi, za nauke neće mariti. Imaće potpuno i lepo telo, biće beo i nežan. Sreće biće nepostojane, na jelo i piće neće mnogo držati, a za laži i prevare ne daje ni pet para. Znak rođenja imaće pod pojasom a isto tako i ranu od psa. Voli da bude hvaljen i čašćavan, pomalo je lakouman, ali je zato veliki pobornik istine i prijatelj umerenosti. Sudbina njegovog bića jeste mesec jun kada će mu svaka radnja biti uspešna. Dopašće zla no će se izbaviti. Sa znojem lica svoga obogatiće se neka se čuva zmije. Deca će mu biti samovoljna a žena džandrljiva i neverna. Nadživeće svoju ženu, a ženska deca će ga razveseliti pod stare dane. Imaće sreće u trgovini i u lovu. Život mu se deli u dva odseka, ako preživi 32. doživeće 66. godinu. Sudbina smrti njegove jeste maj, a uzrok smrti nekakav otok u kolenima. Bolovaće od šuljeva, zuba, ruku i nogu.
Devojka koja se rodi u znaku Raka, biće lepa, tanka, graorastih očiju, gostoljubiva, bolovaće od očiju. Dobre je volje, ima veselo srce i narav, voli pesmu i svirku i sama rado peva. Laka je na hodu i u jelu a brza na poslu. Uzrast i oblik krasiće je do duboke starosti. Sve gleda sa ljubaznošću, a i kada je progone, ne traži nikakve osvete, već želi da svojom blagošću dovede sve u red. Ostaće u mladosti za mužem žalosna i u drugog zaljubiće se. Za decom žaliće, u kući svojoj će umreti. Preinačenja života imaće u 1, 4, 18. i 50. godini, koje ako preživi živeće do 85 godina. Bolovaće od glavobolje i groznice.

 

JUL (ili Lav)

 

Pod ovim znakom rođen biće sklon dobrim delima, junačan, razuman, trudoljubiv, ljubiće istinu i pravdu i kod velike gospode biće omiljen. I uopšte od svih ljudi biće poštovan i to naročito od stranih (više), nego li od sopstvenih prijatelja. Od lepšeg pola biće naročito ljubljen i zbog toga srećan, u ljubavi uživaće. Biće dobronameran, dugih obraza i držaće mnogo do svoje časti, imaće povelike zube, a telesnog uzrasta biće pravilnog. Znak rođenja imaće na grudima ili na jednoj strani tela. Vlast će dobiti, ali će se i svoje kuće zaželeti. Beda će ga snaći no izbaviće se, pa će onda u miru proživeti. Biće bogat i ljubazan starešina. Ljutina mu brzo dođe, ali se odmah i odljuti. U julu imaće veliku sreću a u avgustu njegova radnja imaće uspeha i dobro će se sa svojim ortacima slagati. Voleće mnogo svoju braću, a imaće decu srditi kao što je i on sam. Sa svojom decom malo će radosti dočekati i uživati. U drugoj polovini života postaće bogat. Život mu se deli u dva odseka: ako preživi 31. to će preživeti i 76. godinu. Bolovaće od glave i pleća.
Devojka rođena u ovome dobu biće pametna, blaga, stasita. Obdarena je lepotom i zna lepo da govori. Žestoke naravi biće, no prema tuđima ljubazna. Pri porođaju mučiće se, dobru sreću imaće. Noću vode da ne pije, od groma da se čuva, niti pod za svakvim drvetom da stoji kad traje grmljavina. Rodiće sina i kćer zbog koje će imati nekakve neprijatnosti. Od ljudi će imati mnoga poštovanja i svi će joj odobravati, jednom rečju niko joj neće moći da bude neprijatelj. Zbog neke bede nastradaće u 15. godini, no izbaviće se. Bolovaće od očiju, zuba i pleća. Preinačenje života imaće u 11, 19. i 23. godini, što ako preživi, 80 godina dočekaće. Bolovaće od glave i zuba.

 

AVGUST (ili Devica)

 

Onaj ko se u ovome mesecu rodi biće milostiv, dobre volje, lako će učiti i imaće sklonosti prema naukama i umetnosti. Treba da se čuva od velikih ljudi i da se sa takvima ne druži. Govorljiv biće, a znak rođenja imaće na licu, kolenu ili na grudima. Imaće nasmejano lice i biće nepostojanih misli. Nek se čuva vode. Noge će ukvariti, sa konja pašće i u glavu će se ubiti (udariti). Od gvožđa će imati ranu. Za ženom će otići i kuću steći, dece će dosta imati. Za svoju čast i život dosta polaže. Biće ljubljen od stranih i starih ljudi, ali od svojih rođenih biće omrznut. Zna da bude i zavidljiv a i ljute naravi. Mnogo će iskati a malo davati. Najveća sreća mu je u junu, ali će to neko drugi prisvojiti. Sreća i dobitak pratiće ga po nekad i u avgustu. U julu da se uzdrži od ženidbe. Ako preživi 40 dočekaće duboku starost. Bolovaće od očiju i zuba.
Devojka koja se rodi u gore opredeljeno vreme prve godine bolovaće, biće vedrog i belog lica i kose, stasita, mnogi će je prositi. Radovaće se tuđem uspehu, sa visine će padati, bolovaće od čela, zver će je ugristi, nogu će uganuti i od sve bede izbaviće se. Koliko dobra bude uživala, toliko će i zlu biti podložna. Po nekad pada u gnev i plač i zbog toga pati od glavobolje. Znak rođenja imaće na srcu, grudima ili vratu. Udaće se dobro i imaće mušku decu, ali će je jedno dete razalostiti.Svako će za nju reći da je srecna. Preinačenje života imaće u 1, 5, 28, 37. i 40. godini što sve ako preživi duboku starost će dočekati. U onaj dan u koji se rodila u taj će se i razboleti. Sudbina smrti je mesec januar. Bolovaće od groznice i glavobolje.

 

SEPTEMBAR (ili Vaga)

 

Ko se pod ovim znakom rodi biće lepe pojave i držaće se pravde i istine. Znak rođenja imaće na ruci ili licu. Biće ljute naravi, no ljutnja će ga ostaviti. Imaće veliki nos a uzrasta srednjeg. Odelom razmetaće se, biće ženskar, putovaće ludo u tuđe zemlje, no umreće u svojoj otadžbini. Od vode će propatiti. Promučiće se zbog neke prevare. Imaće belegu drvetom dobivenu. U septembru svaki posao biće mu uspešan, a u oktobru velika sreća i napredak, no najveća sreća pratiće ga u julu. Obogatiće se u zrelim godinama. Biće jogunast i neće lako od svojih planova odustajati. Razume se u sve poslove, a kada on govori, svi ga slušaju. Prva žena će ga ožalostiti a druga obradovati. Imaće više ženske dece, a svoje roditelje nadživeće. U starosti će se obogatiti, ali će od dece svoje pretrpeti veliku žalost. Ako preživi 44-. i 60. godinu, živeće dosta dugo. Sudbina smrti mu je decembar. Bolove će imati u prsima i leđima.
Devojka koja se rodi u ovo doba biće široka obraza, u trećoj godini pretrpeće bolove, imaće mnogo prosioca, biće bleda lica, govorljiva i brbljiva pa ipak rado slušana. U jednog mladića zaljubiće se i ako ga uzme, putovaće sa njim po stranim zemljama. Plašiće se u snu, radiće na svoju volju, to jest nikoga neće slušati, od zle žene biće napadnuta, noću da ne švrlja, bolovaće u plećima, glavi i grudima. Muškima je vrlo naklonjena i zbog toga je susedi ogovaraju. Ipak lako ne otkriva svoju ljubav, nego je u tajnosti čuva. U bračnom životu biće vrlo srećna, a i ovako neće je neka velika nesreća napasti. Mirno će poživeti i još mlada će izroditi decu. Bolove će imati u prsima i glavi. Od zlih ljudi savete da ne prima niti da se sa njima druži. Znak rođenja imaće na grudima i licu. Preinačenje života predstoji joj u 3, 7, 17. i 40, što sve ako preživi, živeće i 100 godina. Bolove će imati u prsima i glavi.

 

OKTOBAR (ili Škorpija)

 

Sin koji se rodi pod nebeskim znakom Škorpije može lako da se oda bludnim stvarima ako od svojih roditelja ne bude pravilno vaspitan. Zle je i opake naravi, voli novac i sklon je lažima i prevarama. No pored svih ovih svojih nedostataka biće sklon ka dobrim delima, radi čega će biti poštovan od velike gospode i starešina. Mnoga će dobra činiti a malo primati. Telesnog uzrsta biće srednjeg, imaće veliki korak i biće sasvim hladnokrvan, dostignuće poveći čin i biće ljubljen od mnogih, no on će sam biti sasvim odan ženskom polu. Putovaće po vodi, a raniće ga drvo i gvožđe. Znak rođenja imaće na plećkama ili grudima. U novembru imaće veliku korist, a skoro svake zime biće bolešljiv. U aprilu ako se oženi, biće srećan u braku. U junu imaće veliku sreću. U septembru biće u nevolji, to jest povrediće ga nekakve lažne tužbe, no naposletku izaći će sve na dobro. Život mu se deli u dva odseka, ako preživi 44. doživeće i 80. godinu. Sudbina smrti mu je mesec maj; zato neka se tada čuva od vode. Bolovaće od kostobolje i groznice.
Žensko rođeno ovoga meseca biće uzrasta visokog, očiju velikih, duge kose i telom lepa i nežna.U trećoj godini bolovaće, radiće sve na svoju volju, od vode će se uplašiti a od vatre propatiti. Pseto će je ujesti, za mladića udaće se i ostaviće ga. Lako svojim ponašanjem zadobije poverenje i naklonost velike gospode. Imaće valjanu decu, a ona sama voleće svoje roditelje i biće sa njima pažljiva. Brzo će se naljutiti i ožalostiti a još brže odljutiti i razveseliti. Za drugim mužem neko vreme brižna će biti. Bolovaće u 3, 12, 27. i 36. godini. U sredini veka svoga pašće u tešku bolest, što ako preživi, doživeće do 89. godine, no zatim ubrzo će umreti. Bolovaće od glave i trbuha.

 

NOVEMBAR (ili Strelac)

 

Ko se pod ovim znakom rodi biće razuman, pametan i pravdoljubiv, očiju crnih, krasnorečiv i gibak u mišicama. Imaće često glavobolju i probade. Znak rođenja imaće na grudima ili na čelu, biće sklon ka svakom dobročinstvu. Istinit je, dobar govornik i ima meku kosu i dobru volju. Brzo plane a još brže se smiri. Veseljak je i zabavljač u društvu, a kada mu neko poveri nekakvu tajnu, ume da je čuva. Zmija će ga napasti. Sa braćom ili rođacima će se terati i suditi a za drugoga bi i glavu svoju založio. Od roditelja će dobiti imanje i biće imućan. Sudbina njegovog bića je mesec novembar, i zato u ovome mesecu imaće svaku sreću. U decembru šta god bude počeo na dobro će izaći. Ženski rod vrlo rado ima i ljubi ali sve časno i pošteno. Ženiće se dva puta, no sa prvom (ženom) neće imati dece. Putovaće po stranim zemljama i biće od svoga oca na dobar put izveden. Bolovaće od očiju i zuba. Ako preživi 28. doživeće i 77. godinu. Sudbina smrti njegove je mesec april, kada se treba čuvati od drveta. Devojka rođena u ovo doba biće prava, duge kose, očiju plavih, obrve smeđe imaće. Uzeće dobroga muža, a treba da se čuva od besnog psa i zle žene. Padaće sa visine, u glavu biće ranjena, no neće umreti. Udavaće se samo jedanput, ali će imati dosta dece i to možda i blizance. Zbog muža će u žalost padati, ali će opet sama sebe iz nevolje izvući i na pravi put dovesti. Jedno od njene dece će je ražalostiti i dosta toga na žao učiniti. Preinačenje njenoga života biće u 8, 11. i 22. godini, što ako preživi, živeće do 76. godine. Bolovaće od grudnih bolesti, glavobolje i kostobolje.

 

DECEMBAR (ili Jarac)

 

Muško dete rođeno ovoga meseca, snažno je, nosa široka, obraza lepih, biće krasnorečiv i kada govori, vikaće. Oštar je, ljutit, na majku liči, blage savete a i psovke na jedno će uvo čuti a na drugo ispustiti. Od njega će malo ko hasne imati. Obećava mnogo a ispunjava malo no poverene mu tajne čuva veoma, duha biće slobodnog, u trgovini nepošteno će se vladati, dobitak će mu propasti, ženiće se više puta, raniće se gvožđem u nogu. Od drveta nek se čuva, vatra će ga opeći. Znak rođenja imaće na grudima, čelu, bedrima ili kolenu. Dvouman je, u bezumlju pogrešiće zbog žene. Ako se u julu oženi, biće srećan. Mnogu će zemlju proći. Nikako se ne može skrasiti na jednom mestu već stalno ide tamo-amo. Roditelje svoje baciće u tugu no opet će ih obradovati. U januaru pratiće ga sreća i uspeh, u decembru svaka radnja će mu na dobro izaći. Brakolomac je. Život mu se deli u dva odseka: ako preživi 25 doživeće i 55. godinu. Sudbina smrti njegove je mesec juli. Bolovaće od stomaka i šuljeva.
Ženska rođena pod ovim znakom, omalena je, rumena i snažna crnih očiju. Ako se rodi u dan praznika, biće gostoljubiva. Belegu imaće po sredini tela. Dete će jedno roditi u bolesti i izgubiće ga. Dobro će proživeti u starosti, ali imaće neku napast od jedne žene. Ona ne govori mnogo, ali često govori sama sa sobom. Teži za slavom i često sama sebe hvali. Vodu noću da ne pije, kozje i petlovo meso da ne jede u ovome mesecu. Preinačenje života imaće u 3, 12, 28. i 42. godini i ako ovo sve preživi doživeće i do 79. godine. Bolovaće od nogu, glave i trbuha.

Stepeni u znaku Ovna

Natalna karta i uporedni horoskop - vixolina@gmail.com
Osobe kao vi znaju kako se treba odnositi prema novcu, ali u praksi nisu u tome dobre.
Puno pricate dok radite, ali ipak uspevate da zavrsite posao. Vasi intelektualni kapaciteti su vrlo
korisni u profesiji kojom se bavite, jer ste u stanju brzo da odlucujete. Prilicno ste otvoreni i
kazacete tacno ono sto osecate. Verovatno cete imati izuzetnu religioznu kulturu od detinjstva.
Vi imate pozitivnu prirodu koja stvara svoju sopstvenu sudbinu. Imate ogromnu
individualnost i originalnost. Ambicija vam je da budete prvi u bilo cemu. Izgleda da u vama ima
i doza ljubomore na rivale.1.0 stepen

Ovo je, kad su u pitanju finansije i karijera – za vas vrlo stresovit stepen! Verovatno ce vam se dogoditi mnoge promene u poslu ili zanimanju, zajedno sa finansijskim usponima i padovima. Ponekad izgledate emocionalno vezani za svoje bogatstvo, ali ste, u stvari, prilicno darezljivi, prijateljski nastrojeni i usluzni. Ipak, kada nekome pomazete, gledate da osigurate dovoljno licne koristi od svojih napora ili pomoci. Dobra je stvar sto cete imati prakticnog partnera, punog razumevanja.
Bracni zivot vam je osetljiv i usmeren prema kuci. Medjutim, u komunikaciji sa bracnim drugom cete, verovatno ponekad, biti svadljivi i pomalo zlocesti. Intelektualna usmerenost vam je pomalo nepredvidljiva; cesto znate da budete prizemljeni i prakticni, ili da, nasuprot tome,gradite kule u vazduhu. Detinjstvo vam je bilo, verovatno, vrlo mirno i obelezeno intelektualnim aktivnostima. Verovatno su vam roditelji vrlo obrazovani. Vi, kao njihovo dete, cete posedovati izuzetan smisao za umetnost.
Imate veliku moc koncentracije. Um koji je sposoban za velika dostignuca u nauci,posebno matematici. Medjutim, vodite racuna da ne preterate jer je moguc nervni slom usled prekomernog rada. Steta ako niste iskoristili svoje predispozicije, ovo je stepen hirurga.

OVAN

2.0 stepen

Ovo je za vas veoma romantican stepen, sa dobrom ravnotezom cistih i zarkih seksualnih
osecanja. Medjutim, koliko god da ste romanticni i strastveni u svojim predbracnim odnosima,
takvo interesovanje brzo vam zamire posle sklapanja braka. Volite mnogo da se druzite.
Sa svojim bracnim drugom ste otvoreni i iskreni, pa se nakon nekog vremena isuvise
naviknete jedno na drugo, sto zna da stvori dosadu. Za ljude vasih karakteristika verovatno je da
cete imati vise od jedne profesije, pa cete imati i vise od jednog kanala kojim ce vam priticati
novac. Finansijski, imate sposobnost da detaljno analizirate stvari i proracunate budzet, i znate
kako da kontrolisete tok novca.
S vremena na vreme, postajete malcice skrti u svom trosenju, ali ce se bracni drug
potruditi da to nadoknadi. Na poslu ste vrlo strpljivi, konzervativni i dosledni. Kada odlucite da
nesto ucinite, to cete zavrsiti po svaku cenu. Niste mozda dobar rukovodioc, ali ste zato
izvanredan radnik. Detinjstvo i mladost u zivotu su vam izvor ponosa i uzivate da pricate o tim
svojim iskustvima. Neustrasiva ste osoba koja pokazuje vise hrabrosti nego diskrecije. Zanimljivo je da vam
ovaj stepen daje smisao za humor.

OVAN

3.0 stepen

Ovaj stepen vas usmerava na karijeru ili posao, posebno ako ga zauzima  Merkur. U ovom
stepenu se kod vas iskljucivo vidi snazna predbracna senzualnost. U braku ste, pre svega,
prakticni i logicni kad je u pitanju zajednicki zivot. Prilicno ste osetljivi po prirodi, posebno ako
su tu  Venera ili   Neptun. Vasa komunikacija sa roditeljima je, mozda, neobicna i povremeno
nekonvencionalna. Finansijski dobro stojite – blago vama. Obilno trosite, posebno na luksuzne
stvari.
Volite puno da se druzite i trosite veliki deo svojih prihoda na to. Imate vrlo neobicne
intelektualne kapacitete i snazna filozofska interesovanja. Radne navike su vam, takodje, vrlo
nekonvencionalne i sjajne. U svojoj profesiji pokazujete izvestan umetnicki talenat. Rezultat je
da ste izvanredni na poslu gde radite samostalno. Retko volite da radite u timu, i moze se desiti
da ne volite birokratiju vecine institucionalnih organizacija – a ko je voli?. Humani ste na poslu,
ali ne nuzno i u svom licnom zivotu.
Ovo je za vas veoma srecan stepen, ali moze vam dati preveliku sujetu ako postoje
aflikcije prema njemu. Osobe sa ovim stepenom su vrlo osetljive, impulsivne i strastvene.
Privlace vas, mozda, ptice i avijacija – podsvesna zelja za letenjem.

OVAN

4.0 stepen

Ovo je za vas domacinski usmeren stepen. Ljudi sa ovim stepenom su vrlo osetljivi,
intelektualni i senzualni po prirodi. Vasa licnost obicno odgovara poslu koji radite. Prihod vam dolazi iz vise izvora i koristite pamet da bi dosli do novca. Na poslu stvari uzimate lako ili radite sporo. cesto koristite svoje sesto culo na poslu. Niste stvarno dobar rukovodioc, ali pukom srecom, mozda, se nalazite na tom polozaju. Finansijski, vrlo ste otvoreni i optimisticni. Retko cete brinuti o sutrasnjici.
Vasi intelektualni kapaciteti psihicke su prirode, jer se cesto oslanjate na svoje unutarnje vodice, kada birate smer kojim cete ici. Razgovor i komunikacija sa bracnim drugom vam je vrlo osetljiva i suvise lebdi u vazduhu. Retko cete pricati o svakodnevnim stvarima, jer vas ne zanimaju sitni detalji koji se desavaju u domacinstvu. Imate, verovatno jos fantazije iz detinjstva i rane zivotne aktivnosti za vas su vazna tajna, koju cete retko kome otkriti.
Kaze se da ovaj stepen upravlja culom ukusa. U principu, sam stepen je prilicno tezak i moze dati probleme sa vidom ili sluhom. Takodje, moze vam dati dozu okrutnost.

OVAN

5.0 stepen

Kod vas postoji izuzetan sklad izmedju braka i finansija. Vas bracni drug zna i svestan je
svih vasih finansijskih detalja, ali ne razume profesionalne komplikacije. Ukratko, postoji mali
konflikt interesa izmedju partnera i karijere. Uopsteno govoreci, vas bracni zivot je prilicno
usmeren na seks i puni ste obostrane posesivnosti. Vasa komunikacija sa bracnim drugom je,
cesto, prizemna.
Finansijski, vi ste konzervativni i povremeno skrti. Ovaj vas stav postaje jedan od razloga
za prepirke u porodici. Radne navike su vam promenljive, smenjuju se periodi aktivnosti i
lenjosti. Ako ste raspolozeni, mozete da radite vrlo marljivo i dugo – u protivnom, protracicete
mnogo vremena. Usled toga retko imate veci uspeh u poslu. Takodje, imate znacajnu intuitivnu
sposobnost i veliki intelektualni kapacitet. Vase detinjstvo i mla dost je verovatno bilo vrlo
disciplinovano i neobicno, mozda usled toga sto dolazite iz siromasne porodice.
Ovaj stepen se, takodje, naziva i stepenom straha i nezadovoljenih ambicija. On vam daje,
posebno ako je ascendent na njemu, neumornost, stalni pokret i sklonost da ucestvujete u
nekim neuspelim poduhvatima. Razmislite, da nema slucajno u vama okrutnosti, ili, nedaj boze,
samoubilackih tendencija. Takve misli i ponasanje na svaki nacin izbacite iz vase psihe. Nije sve
tako crno kako izgleda.

OVAN

6.0 stepen

Ovo je za vas vrlo stresovit stepen i ovi stresovi se mogu videti u mnogim podrucjimvaseg zivota. U karijeri ili profesiji, imacete poteskoca oko odabiranja smera. U romansi, zbunjeni ste koji plan da primenite. Ovaj stepen, takodje, oznacava pomalo problematicne brakove, koji se suocavaju sa mnogim izazovima – razmislite, da li je to mozda i kod vaseg brakaslucaj. Vas bracni zivot je snazno seksualan i usmeren na strast, ali u kasnijem periodu zivota ovaj intenzitet se smanjuje.
Komunikacija sa roditeljima vam je na prilicno intelektualnim osnovama, sa nijansom osetljive emocionalnosti. Vas intelektualni kapacitet, uopste uzevsi, vrlo je inovativan i pionirski.
Volite da pocinjete nove stvari, ali kada jednom saopstite ideju – smatrate da ste zavrsili posao. U karijeri, radne navike su vam isprva prilicno intenzivne, ali posle gubite interesovanje i entuzijazam. Ne volite standardnu mehanizaciju posla. Vase detinjstvo i mladost bili su verovatno usmereni ka religiji, ali u kasnijem zivotu vise volite da uzivate u manje tajnim –ezotericnim oblastima.
Verovatno imate nezadovoljene ambicije, medjutim, nikad nije kasno da ih ostvarite.
Verovatno ste i ljubitelj zivota na selu. Ako se igrate sibicama ili upaljacem ili volite da :cenzura:te dremkajuci u fotelji ili na kaucu, vodite racuna, nesrece su uvek moguce.

OVAN

7.0 stepen

Kod vas se javlja konflikt unutrasnje senzitivnosti i snazne zelje da budete okrenuti spoljnjem svetu i to igra kljucnu ulogu u ovom stepenu i zasenjuje mnoga podrucja zivota. Vasa kreativnost i profesija se uzajamno prilicno dobro slazu. Verovatno cete potrositi znacajan iznos novca na svoju decu, hobije ili druge aktivnosti. Intelektualni kapaciteti su vam ovde nepredvidljivi i povremeno tromi.
Razgovor i komunikacija sa bracnim drugom je na nivou egocentricnosti, sa nekoliko nijansi emocionalne razmene. Bracni zivot vam je, uglavnom, otvoren, osim u pogledu izvesnih disciplinskih ogranicenja. Postoji kod vas izvesna fiksnost ideja i interesovanje za mehanizovani rad. U kriticnim situacijama koristite mozak maksimalno, ali inace ne volite da koristite intelekt na poslu. Lako prihvatanje stvari u zivotu sticete rano u zivotu i u decijim aktivnostima. Vasa kreativnost se razvijala u to vreme pod izvesnim porodicnim i roditeljskim uticajem.
Kao osoba ste povremeno povucena ili, pak, veoma pricljiva, mada u izvesnim situacijama mozete biti sarkasticni i impulstivni.

OVAN

8.0 stepen

Vi ste romanticna osoba, otvorena i hrabra. U braku, seks vam igra snaznu ulogu, sa par
tajni koje oboje cuvate. U komunikaciji sa bracnim drugom vrlo ste kriticni i ponekad terate mak
na konac. Volite da se zadirkujete, iako se u sustini volite. Neki vasi disciplinski obrasci stvaraju,
mozda, neobicne odnose u braku. U aktivnostima vezanim za karijeru otvoreni ste i ambiciozni.
Zarada vam verovatno dolazi iz vise od jednog izvora (pazite da vam to ne sazna bracni drug,
ako ga imate).
Finansijski, vi ste sasvim prakticni i srecni. Usprkos snaznoj kontroli cirkulacije novca
kojim raspolazete, zivite luksuzno. Mozete da racunate na vase izvanredne ideje jer ste prilicno
inteligentni. Znate da pravite mnoge licne kompromise da bi uspeli u svojoj nameri. Odrzavate
dobre odnose sa roditeljima tokom zivota. Detinjstvo i mladost nahranili su vas ego i razvili senzitivnost.
Ovaj stepen vam donosi hrabrost i agresivnost, tako da kada vas uhvati bes treba da
izbrojite do 100, pre nego sto reagujete. Ako slucajno pripadate vojnim licima, mornarima ili
zemunskom klanu – daleko bilo, ovaj znak upravlja sa vama.

9.0 stepen

Ovo je za vas konzervativan, praktican, ali intelektualan stepen. Finansijski ste u oskudici (a ko nije?) i vas stav o novcu je vrlo negativan. Do izvesne mere, ne volite da imate posla sa novcem. Mozete biti dobar kriticar na poslu i mozete da date mnogo ideja drugima o tome kako sacuvati novac. Osetljivi ste na radnu okolinu i kreativnost na poslu predstavljaju vam izvanrednu prednost pod odgovarajucim okolnostima. cesto radite u domacoj situaciji ili stesamozaposleni.
Bracni zivot vam je prilicno nekonvencionalan, ali vodite racuna o uzajamnim osecanjima. U pocetku, u vasem braku ima puno snaznih strasti, ali to ne traje dugo – razmislite,mozda bracni drug zbog toga pati. Razgovor i komunikacija sa bracnim drugom je puna ljubavi,ali se, ponekad, izrazavate sarkasticno. Povremeno ste skloni vulgarnostima. Verovatno imatereligiozno porodicno vaspitanje. Vas razvoj u detinjstvu verovatno je ukljucivao umetnost iintelektualna traganja.
Ako ste policajac, kazu da ovaj stepen upravlja policajcima. Ako je planeta naglasena ilibdobro aspektovana, donosi vam ambicije koje se ispunjavaju kroz pomoc prijatelja. U aflikciji daje vam netolerantnost, nasilje ili destruktivno ponasanje. Ovaj stepen vam donosi vazne pobede u zivotu.

OVAN

10.0 stepen

Ovaj stepen vam daje osetljivost, prakticnost, senzualnost, ali, takodje, i ljubav za slobodom. Samo ce vas snazna sila fizicke privlacnosti motivisati za brak, i pod svim uslovima nastojacete da zivite postujuci obecanja koja ste dali pre braka. Brak ce vam, mozda, biti podlozan konfliktima koji proizilaze iz vase jake individualnosti, ali su ste ipak optimista i verujute u bolju buducnost. Razgovor i komunikacija sa bracnim drugom vam je iskrena i otvorena. Postoji medju vama uzajamno poverenje, sve dok se postuje dogovorena disciplina.
Vase detinjstvo je puno nekih tajni. Vrlo je verovatno da ce uticaj ranog zivota u porodici biti vrlo prisutan u vasem kasnijem zivotu. Sto se tice finansija, niste bas stvarno vesti u baratanju novcem. Emocionalno se vezujete za materijalno bogatstvo, sto moze da vas duboko povredi prilikom pogresnih investicija i naglih preokreta u finansijskom stanju. Smatrate da ste izvanredan lider u svojoj profesiji i ponekad se hvalisete po tom pitanju (malo skromnosti nebi bilo na odmet). Intelektualni kapacitet vam je izvanredan i u stanju ste da donosete dobre i prave odluke, ako uspete da iskljucite emocije.
Verovatno imate ljubavi prema filozofiji i nauci, ali i znacajnu sposobnost za liderstvom.

OVAN

11.0 stepen

Ovaj stepen vam donosi slozenost u romansi i karijeri. U romansi, usled nezavisnosti i
hladnog ponasanja, gubite mnoge prilike. U karijeri ste vrlo izbirljivi u svom poslu, ali usled
okolnosti, izgleda da, nikad, niste zadovoljni poslom. Radne navike su vam metodicne, ali se
hvalisete o svojim postignucima (malo skromnosti nebi bilo na odmet). Kako vreme prolazi,
vasa kreativnost raste, ali i vasa lenjost. U finansijskim stvarima kukate za svakim potrosenim
dinarom; ali povremeno, ipak, castite sebe rasipno troseci. Novac je, verovatno, jedan od vasih
problema u braku.
U vasim bracnim odnosima ima mnogo obostrane sklonosti ka zadovoljstvu, sa
znacajnom uzajamnom posesivnoscu i strascu. Razgovor i komunikacija sa bracnim drugom
vam je pomalo neobicne prirode, sa povremenom hladnocom i posebnim taktikama ponasanja.
Ponekad koristite bizarne ideje da bi preneli svoju poruku. Detinjstvo vam je, takodje, prepuno
neobicnih stvari. Kako rastete, moguce je, da stvarate nepremostiv ponor izmedju sebe i svojih
roditelja.
Za vas se, mozda, moze reci da ste budni sanjar. Vodite racuna da to neki put moze voditi
alkoholizmu. cesto imate dobru intuicija i to vam donosi uspeh.

OVAN

12.0 stepen

Mada je ovo prilicno jednostavan stepen, ipak ukljucuje raznovrsna interesovanja.
Obicno imate mnogo frustracija povezanih sa vecinom svojih postignuca. Karijeru shvatate
olako, pa finansijski stojite sasvim prosecno. Postoji opsta usporenost u priticanju novca, ali se
brinete da vam ustedjevina vremenom raste. Radne navike su vam prilicno metodicne i
postojane, ali, u isto vreme, zahtevate izvanredne radne uslove. Vas intelektualni kapacitet je
dovoljno dobar, ali ste skloni da ga precenjujete.
Bracni zivot vam je veoma srecan i uzajamno ugodan. Sa bracnim drugom komunicirate
na intuitivnoj ili osecajnoj osnovi. Ovaj tip uzajamne prijemcivosti pomaze vam da se mnogo
bolje razumete. Vase detinjstvo je, verovatno, bilo punih duhovnih ili religioznih iskustava.
Ovaj stepen vam je posebno povoljan za intuiciju, koja vas cesto vadi iz problema.

OVAN

13.0 stepen

Za ovaj stepen se moze reci da je „kritican“, medjutim, on ne predstavlja nista opasno,
vec samo naglasava navedeno. Prema tome, planeta koja se nadje na kriticnom stepenu nosi
naglaseniji uticaj na vas zivot. Izgleda da u svim podrucjima vaseg zivota je prisutan stres. Sta
god da radite, obicno morate da radite marljivo i dugo da bi postigli svoj cilj. Karijera i dopunske
aktivnosti su vam u izvesnom konfliktu, tako da nikad ne mozete da pomesate posao sa
zadovoljstvom.
Finansijski ste mudri, prakticni i tajnoviti. Povremeno, mozete biti filantrop ili
ekstravagantni, ali u tom slucaju verovatno moze da postoji neki skriveni motiv. Mada ste vrlo
osetljivi na svoju individualnost, zastitnicki se odnosite prema bracnom drugu. Bracni zivot
vam se sastoji od mnogo intelektualiziranja i mnogih, napola dovrsenih, planova. Vas bracni
drug je jednostavan, ali prepun radosti. Vas intelektualni kapacitet je malo nepouzdan, ali
povremeno predvidljiv. Radne navike su vam artisticke, ali ste i pomalo lenji. Znacajan
intelektualizam vam se vidi jos u detinjstvu.
Kako se na ovom stepenu, sve do oko 1980. godine nalazila fiksna zvezda Alferac, koja,
kako kazu, donosi bogatstvo i slavu, priroda stepena je od tog perioda nesto izmenjena – kao da
smo taj film vec gledali.

OVAN

14.0 stepen
Ovaj stepen vam je veoma usmeren na karijeru. zrtvovati cete gotovo sve da bi uspeli u
svojoj profesiji. Iako imate jake strasti, one vam nisu izrazene niti ih dovoljno koristite vecim
delom zivota. Okolnosti vam uslovljavaju vrlo snazna ogranicenja u romansama i braku. Vas
bracni zivot je vrlo nezan, krhak i osetljiv na spoljne uticaje. Bracni drug vam moze biti od
izuzetne pomoci u domacinstvu. Razgovor i komunikacija sa bracnim drugom je na
intelektualnom nivou, ali reakcije dolaze kao mesavina emocionalnog praznjenja i logike. U
poslu ste veoma tajnoviti, ali dosledno usmereni prema postignucu. Volite da spijunirate svoje
kolege da bi ih nadmasili (zbog ovog se stidite bar sedam dana!).
Finansijski ste prilicno konzervativni i skrti u investicijama. Preterana briznost ponekad
dovodi do gubitka dobrih prilika. Vas intelektualni izvor je vrlo prizeman, misljenje vam je vrlo
metodicno, ali sporo. Rane aktivnosti u zivotu su vam pune vitalnosti i entuzijazma i vrlo ste
ponosni na svoju proslost.
Vi ste prijatna i talentovana osoba, ali ponekad neodlucna.

15.0 stepen

Ovaj stepen ima svojstvo da od vas cini osobu opasnim oponentom. Ponekad ste
bezdusni i hladni u svojim akcijama, iako mozete izgledati vrlo tihi i senzitivni. Retko
zaboravljate i oprastate incidente u braku ili partnerstvu. Vas romanticni pristup je vrlo
nekonvencionalan, ali predodredjen ili unapred planiran. U braku ste vrlo otvoreni i druzeljubivi.
Razgovor i komunikacija sa bracnim drugom sastojace se od obostranog hvaljenja, uporedo sa
ispoljavanjem ljubavi. Imate vrlo umetnicke i kreativne intelektualne kapacitete, pa stoga ulazite
u razne hobije.
U poslu ste istrajni, ali nezavisni. Mozete uspesno da vrsite nadzor nad drugim ljudima, a
da pri tome ne koristite ostre disciplinske mere. Finansijski imate neobican i neuobicajen
pristup priliva novca. Detinjstvo su vam bili vrlo mirni i na nizem intelektualnom nivou. Odnosi
sa roditeljima su vam izuzetni tokom citavog zivota.
Vi se striktno pridrzavate zakona, reda i ritma. Odajete javni karakter ili osobu sa dobrim
govornim sposobnostima.

OVAN

16.0 stepen

Ovaj stepen je povezan sa mnogim stresovima u podrucju vasih finansija i profesije. Vi
zelite da budete nezavisni u poslu ili da imate svoju firmu. Zbog toga je vas dotok novca obicno
neizvestan. Prilicno ste agresivni i hrabri u finansijskim pitanjima, a inovativnost vas cini
uspesnim u novcanim transakcijama. Iako volite punu slobodu i nezavisnost u poslu, vi je i
imate sve dok se drzite okvira unapred isplanirane discipline. Vas intelektualni kapacitet moze
biti povremeno spor, ali se uvek mozete osloniti na njega za tacna resenja.
Razgovor i komunikacija sa bracnim drugom vam je vrlo kriticna i cesto ce vas ucutkati
recima, ali duboko u vama oboma postoji snazna ljubav . Uzivate da nalazite greske u drugima,
jer je to jedan od nacina zadovoljenja vaseg ega (ovo vam nije lepa osobina, radite malo na
tome da to suzbijete). Aktivnosti u detinjstvu su vam, verovatno, bile religiozno usmerene. Volite
da cuvate mnoge tajne iz detinjstva.
Vi ste osoba kod koje je naglasen interes za okultizam, duhovnost, metafiziku i magiju, pa
razmislite da se, bar iz hobija, bavite astrologijom. Imate ubedljiv govor i raznovrstan javni zivot.

OVAN

17.0 stepen

Za vas je ovo uspesan stepen, bar kad su u pitanju profesija ili novac. Postoji kod vas
snazna medjusobna veza i direktna srazmera izmedju napora i prihoda. Sto marljivije radite, bolje
zaradjujete. Medjutim, izgleda da u drugim podrucjima zivota niste bas tako uspesni, posebno u
braku. Verovatno cete imati mnogo neobicnih dogadjaja u braku, do te mere da cete se u
jednom trenutku osetiti prezasicenim. Povremeno, pokusavate da izgladite problem s
partnerom, tada obecavate da cete uskladiti razlike, ali vase uzajamne ultrakriticke prirode
ponovo ce pokvariti stvari.
Na poslu ste vrlo disciplinovani i metodicni. Kao rukovodioc, mozete biti sasvim hladni i
jedini cilj koji imate pred sobom je uspeh, koji cete nastojati da ostvarite bezobzirno – vodite
racuna da u tome ne preterate. Vas intelektualni kapacitet je vrlo snazan i mocan. Imate sesto
culo kojim se rukovodite sve vreme. Vrlo ste posesivni u pogledu svog imetka, ali, u isto vreme,
uzivate u dobrim stvarima i zivotu. Kao rezultat, kada je u pitanju luksuz, retko se povlacite samo
zbog novca. Verovatno ste imalii vrlo neobicno detinjstvo i mladost, sto vam je, moguce,
ugradilo iskustvo jake discipline.
Vi ste osoba nabijena seksom, emocijom i romantikom, tako da imate predispozicije pisca
ili pesnika – razmislite da li imate zelju za pisanjem. Moguce je da cete imati i neke konflikte u
zivotu. Sve govori da bi trebalo da izbegavate vojnicka ili druga opasna zanimanja!

OVAN

18.0 stepen

Za vas je ovo uspesan stepen, bar kad su u pitanju profesija ili novac. U romansi i braku,
medjutim, imate krajnje otvorene kontakte. Mogu postoje mnogi konflikti u ovim podrucjima
usled vasih neobicnih ideja. Intelektualni izvor vam je vrlo pouzdan. Na poslu ste, mozda malo,
neobicni i mozete biti veoma humani prema svojim kolegama, pa cete im cesto nesebicno
ponuditi svu svoju pomoc. U bracnim odnosima vam se uocavaju snazne strasti i zelje pod
velom „ciste ljubavi“. Uzajamno ispoljena posesivnost, sa unutrasnjim zeljama za nezavisnoscu,
kreirace pukotine u vasem bracnom zivotu.
Finansijski ste dovoljno promucurni da igrate igru, ali i malo suvise privrzeni novcu.
Razgovor i komunikacija sa bracnim drugom vam je iskrena i otvorena, ali disciplinovana. Vase
detinjsto i mladost su bili, verovatno, puni razlicitih akcija, sa izvesnim religioznim ili filozofskim
ucenjima. Verovatno imate izuzetne roditelje.
Ovo je vas stepen dinamicke sile. Stvaralac ste koji je obdaren velikom koncentracijom u
cinu stvaranja. U vama ima puno plemenitost i iskrenost. Ovakav stepen se obicno nadjen u
horoskopima glumaca ili govornika – da li ste glumili, bar u skolskim priredbama?

OVAN

19.0 Stepen egzaltacije Sunca

Ovaj vam stepen sadrzi mnoge slozenosti u ljubavnom i romanticnom zivotu. Imate
nepredvidljivu emotivnu i senzitivna prirodu, sto, uglavnom, moze da komplikuje stvari. Kao
posledica toga, vas brak je malo neobican. Bracni zivot vam je pun strasti i tajni, ali sa
osecanjem religioznosti – probajte da razdvojite te dve stvari – verujte, to ne ide zajedno!
Uzivajte u jednom ili drugom, ali ne istovremeno. Karijera vam je u skladu sa finansijskim
ocekivanjima i obicno uspevate u dugorocnom planiranju.
Na poslu ste vrlo osetljivi na reakcije drugih ljudi i okoline. Svoj posao obavljate sa
snaznim uverenjem. Ovo unutrasnje osecanje sa kojim radite, predstavlja popularnu temu za
razgovor medju vasim saradnicima. U intelektualnom smislu, mozete spolja da izgledate grubi,
ili vam ideje mogu izgledati nedovrsene, ali zato imate vrlo disciplinovan duh koji moze da radi i
pod pritiskom i da ostvari rezultate. Finansijske stvari su vam, kada je brak u pitanju, osetljiva
tema i oboje cete pokusati da uverite onog drugog u svoju pricu. Detinjstvo i mladost su vam,
verovatno, bili ispunjeni roditeljskom ljubavlju i dobrom intelektualnom stimulacijom, sto ce
vam mnogo pomoci u zivotu.
Vi ste osoba koja je veoma snalazljiva, ali ponekad i beskrupulozna, koja moze postati u
kasnijoj fazi zivota neka vrsta religioznog fanatika.

21.0 stepen

Kod vas postoji jaka dusevna ili intuitivna sposobnost. Naglasena vam je senzitivnost i
idealisticnost u ljubavi i braku. Imate veliko poverenje u religiju, pa ste, ponekad, skloni
fatalizmu. U bilo kakvim uslovima da zivite, vrlo ste ekstravagantni u finansijskom smislu i imate
bogat ukus. Necete oklevati da potrosite novac na one koje volite.
Vas intelektualni resurs je vrlo neobican po prirodi. Detinjstvo i mladost ste ispunjavali
planiranjem buducnosti. U radu pokazujete kombinaciju naglasenog intenziteta, povremene
lenjosti i produktivne kreativnosti. Odnosi u braku su vam, mozda malo hladni, kalkulativni i puni
nametnutih ogranicenja. U verbalnoj komunikaciji sa bracnim drugom, pak, mozete da
izgledate prilicno nezni.
Kako se na ovom stepenu nalazi i fiksna zvezda Baten Kaitos, koja donosi opasnost od
uvreda, fizickih povreda, prisilnih migracija i nezgoda – nije na odmet, da o tim stvarima malo
povedite racuna.

OVAN

22.0 stepen

Ovo je, sto se tice vas, prilicno jednostavan stepen, medjutim, ipak, koji vam daje
znacajnu intuitivnu prirodu i percepciju. zarko zelite finansijsku slobodu i nezavisnost, ali usled
svojih profesionalnih prilika i interesa prisiljeni ste da prihvate stvari onakve kakve jesu.
Venera vam ovde daje snaznu strasnu prirodu, sa dobrom oduskom za unutrasnje pritiske.
U principu,novac i posedi stvaraju poteskoce u vasem ljubavnom zivotu i braku.
Bracni zivot vam je sasvim obican, ali ste sa bracnim drugom vezani uzajamnom osetljivoscu.
Razgovor i komunikacija sa bracnim drugom vam je na intelektualnom nivou i pokriva
sirok spektar tema. Kada je novac u pitanju, volite da budete darezljivi i otvoreni, iako, u stvari,
volite da cuvate svoje poslovanje u tajnosti. Moguce je da u poslu tezite umetnosti, ali vam je
potrebno mnogo vremena da zavrsite posao. Sporost i umerena efikasnost sprecavaju vas da
napredujete u poslu. U intelektualnom pogledu ste vrlo inovativni i sjajni. Mozete da se iznenada
pojavite sa originalnim idejama, ali cete biti uspesni samo ako uspete i prakticno da ih ostvarite.
Vi ste osoba koja odaje snagu, iskrenost i dalekovidost u intelektualnom smislu.
Verovatno, ako imate sefa, da vas je zapazio po kolicini posla koji uradite.

OVAN

23.0 stepen

Planete koje najvise odgovaraju vasoj prirodi su Venera Jupiter NeptunVerovatno cete
morati da se borite za svoj imetak zajedno sa decom i bracnim drugom. Sto se karijere tice,
mozda niste u profesiji u kojoj bi voleli da budete. Bracni zivot vam je prilicno krhak i osetljiv na
spoljnje uticaje. Odnos sa bracnim drugom je na intuitivnom nivou, ali je otvoren i skladan.
Spolja to izgleda kao izvanredan brak. Radne navike vam nisu bas sjajne. Uzecete na sebe vise
poslova nego sto mozete da uradite, pa vam poslovi ostaju nezavrseni.
Sa novcem ste prakticni i prilicno kalkulativni. Ponekad znate da pokazete svoju najgoru
stranu ako neko ne uspe da ispuni finansijski dug prema vama. Vrlo ste disciplinovani kada su u
pitanju tokovi vaseg novca. U intelektualnom smislu ste veoma produhovljeni. Aktivnosti u
mladosti a i u zivotu ce verovatno biti vrlo neobicne i ispunjene disciplinom.
Ovo je stepen pasioniranih obozavalaca harmonije. Mnogo dajete na posmatranje i
duboko razmisljanje i filozofiju. Vodite racuna da je moguca neka opasnost koja dolazi kroz
brigu zbog suprotnog pola. Ipak, bez obzira sta se desava, kao osoba ste uvek sposobni da
vidite zrak nade ispred sebe.

OVAN

24.0 stepen

Vas snazan marsovski karakter se vidi u ovom stepenu. Snazan impuls i direktna akcija su
uvek povezani sa ovim stepenom, u zavisnosti od planete koja se tu nalazi. Na primer,  Mesecce
pokazivati snazne emocionalne izlive u vidu preterivanja. Ako bilo koji malefik okupira ovaj
stepen, postoji tendencija da suvise trosite i kupujete na kredit. Sa gotovinom ste pomalo
iracionalni i cesto trosite novac na nepotrebne stvari.
Bracni zivot vam zahteva puno dinamizma i obicno imate potrebu da dokazujete svoju
superiornost u braku. Odnos sa bracnim drugom ima kvalitet autoritativnosti i pomalo napete
atmosfere, pa cete se svadjati sa bracnim drugom cesto bez ikakvog racionalnog razloga. Vase
aktivnosti u mladosti su pune smicalica i tvrdoglavog ponasanja.
Vi ste, uglavnom, osoba koja voli nezavisnost i ide svojim putem bez obzira na cenu.

OVAN

25.0 stepen

U ovom stepenu postoji znacajna intelektualizacija koju koristite po pitanju novca. Ako
slucajno  Merkur ili  Uranzauzimaju ovaj stepen, imacete sposobnost da obavljate korisne
finansijske poslove. Po tumacenju ovog stepena trebali bi da imate brak pun ljubavi i mira ili
sklad u bilo kojim slicnim partnerskim aktivnostima. Ako je, pak, prisutna neka zlocudna planeta,
to moze ukazuivati na bolove u stomaku ili slab probavni sistem. Osobe sa ovim stepenom ce
imati dobru sposobnost zapazanja detalja na poslu i bice prilicne cepidlake oko mnogih stvari u
svojoj radnoj okolini.
Postoji verovatnoca da ce vase profesionalne aktivnosti biti ispunjene znacajnom
energijom i akcijom. Tok novca vam je prizeman, ali je vasa metodologija potrosnje novca vrlo
tvrdoglava. Vasa mladost je ispunjena emocionalnim i intelektualnim razvojem i, verovatno, ste
vrlo bliski svojoj majci celog svog zivota.
Po nekim istrazivanjima, kazu da se ovaj stepen moze naci u horoskopima duhovnjaka ili
izucavalaca hriscanstva – da li vi mozda nalazite sebe u tome?. Moze vam dati i karakteristike
miroljubivog umetnika ili inspirisanog genija. Ima i veze sa putovanjem ili nekim istrazivanjem.

OVAN

26.0 stepen

Za ovaj stepen se moze reci da je „kritican“, medjutim, on ne predstavlja nista opasno,
vec samo naglasava navedeno. Prema tome, planeta koja se nadje na kriticnom stepenu nosi
naglaseniji uticaj na vas zivot. Ovaj stepen vam donosi osnovni konflikt u profesiji. Tokom
srednjih godina, verovatno cete se suocavati sa iznenadnim promenama svojih stavova. U
svojoj pocetnoj karijeri ste, verovatno, bili entuzijasta i aktivan, medjutim, u kasnijem periodu
cete voleti da stvari uzimate olako – ili, pak, obrnuto. Takodje, postoji i neka mesavina
intelektualinosti i emocionalnosti u vasim osnovnim razmisljanjima.
Suvise cete biti emocionalni u komunikaciji sa drugima. Imate dobar uspeh u partnerstvu
i vas socijalni status dobija dosta od napora vasih roditelja. Vrlo ste izbirljivi oko trosenja resursa
drugih ljudi. Detinjstvo vam je bilo, verovatno, pod preciznim nadzorom oca i naucili ste mnogo
o detaljima i planiranju tokom tih godina.
Ovo je stepen radoznalosti i pronalazenja ili trazenja neceg novog. Obicno se nalazi u
horoskopima pronalazaca, istrazivaca, pisaca ili detektiva.

OVAN

27.0 stepen

Ovo je konfliktan stepen kad je u pitanju vas brak ili partnerske aktivnosti. Imate
tendenciju da budete bilo suvise lenji, ili, pak, suvise aktivni, i potrebni su vam veliki napori da
koordinirate aktivnosti izmedju sebe i svog bracnog druga. Razgovor i komunikacija sa bracnim
drugom je, verovatno, dosta teska. U ljubavi ste prilicno tvrdoglavi i oriijentisani na akciju. Vesti
ste u raspravama sa svojim poslovnim partnerom ili partnerima, i vrlo su ste iskreni u svom
misljenju.
Postoji verovatnoca da cete imati neku tajnu, ili ce se nesto odvijati iza scene u vasem
domu, ali prema spolja izgledacete kao vrlo fini i mirni. U principu, karijeru shvacate prilicno
olako. Radne navike su vam kreativne ali ste, uopste uzev, lenji. Kada uradite neki posao do pola,
gubite interesovanje i efikasnost. Vas intelektualni resurs je prilicno dobar – ali zaboravljate na
elemenat vremena.
Ovo je stepen opozicije. Obicno se nalazi u horoskopima boraca svih vrsta. Dosta cesto
kod vojnika, sportista, advokata i drugih „oponenata“. Ovaj stepen je, takodje, poznat i kao
„stepen sporazuma i nesporazuma“.

OVAN

28.0 stepen

Ovo ce vas biti tezak stepen za romanse i kreativne aktivnosti. Vi ste verovatno suvise
tvrdoglavi u svojim akcijama i kao rezultat imacete vise frustracija nego sto bi zeleli. Medjutim,
posle sklapanja braka, bicete prilicno stabilni i srecni sa svojim partnerom.
Vrlo ste prakticni kada je u pitanju imetak vaseg bracnog druga i obicno niste bas dobar
domacin. Mozete biti sasvim neformalni u kuci i u jednom momentu moguce je utvrditi labav
moral u vasoj porodici. Ipak, kako starite, postajete disciplinovaniji i strozi. Postoji doza
emocionalnosti u vasim komunikacijama i vrlo ste emotivno vezani za svoj posed.

OVAN

29.0 stepen

Osim mnogih promena u profesiji, vi ste osoba prilicno neaktivna, ali zato tvrdoglava. U
romanticnom zivotu, imate tendenciju da se sporo pokrecete. Medjutim, ocekujete akciju u
svojim finansijama. Volite krajnju nezavisnost u svom poslu i cesto se moze videti da radite izvan
kancelarije i zgrade, ili na nekom poslu vezanom za putovanja. Vas odnos sa bracnim drugom
uglavnom lici na poslovni odnos.
Imate naglasenu preciznost u akcijama nakon sklapanja braka, a vasa romanticna
priroda tada postaje zahtevna i pohlepna. Volite da svoje finansijske racune cuvate kao tajnu,
kako drugi ne bi znali nista o vasim prihodima i rashodima. Detinjstvo i mladost su vam,
verovatno, bili neobicni, sa tajnim, skrivenim ili filozofskim ucenjima.
Ovaj stepen vam naglasava iznenadne promene. To je i stepen reformatorstva. Mozete
biti reformator u necemu, mozda u religiji ili politici. Imate ljibav ka kuci, predanosti i ljubav
uopste.

Japanski horoskop – kigaku

japanski horoskop - slaganje
japanski horoskop – slaganje

Istorijat Japanskog kalendara je očaravajući. Od 800 u Japanu se koristi sedmodnevna sedmica, koja korespondira istim nazivima dana kao i svuda širom Evrope (Monday,Tuesday). Ovo je sistem koji se koristi i u astrološkim proračunima sve do 1876, ubrzo nakon što je Japan zvanično usvojio zapadni kalendar.
Ovih sedam naziva dana su jednostavno preuzeti, i dodato im je pet osnovnih elemenata Taoizma: vatra, voda, drvo, metal i zemlja. Iako je ovaj sistem korišćen tokom niza od čak 1200 godina, pa sve do XIX veka, u Japanu su paralelno pratili i šestodnevni sistem dana, koji je imao daleko snažniji upliv na dnevne aktivnosti od svima poznatog, sedmodnevnog sistema. Tako je i došlo do ideje da se vrati stari sistem (šestodnevni) i ukine ponedeljak. Ovaj sistem od šest dana, poznatiji pod nazivom Rokuyo, zasnovan je na istočnom verovanju o dobrim i lošim danima. Iako Rokuyo danas više nije deo oficijalnog kalendara, zahvaljujući vezi sa Lunarnim ciklusima je zadržao svoj neverovatno snažan uticaj u kulturi Japana. Tako i danas, na svakom kalendaru koji biste kupili u Japanu, pored imena zapadnih dana stoje i obeležja Rokuyo ciklusa.

Japnski horoskop - kigaku
Japnski horoskop – kigaku

Broj u vrhu kolone na tablici u kojoj je vaša godina rođenja je vaš karakterističan broj. Tablica obuhvata razdoblje od 98 godina, od 1904. do 2002. godine i na njoj možete odrediti u kojem znaku ste rođeni, koja boja, koji element i koji horoskopski znak pripadaju vama ili nekoj osobi. Tablica je i večni kalendar jer se može dopisivati.

Obratite pažnju na činjenicu da se japanske godine ne računaju od 1. januara do 31. decembra, nego od 3. februara jedne do 2. februara sledeće godine. Tako će osoba rođena 15. januara 1955. svoje znakove potražiti u koloni za 1954. godinu. Nađite u tablici svoju godinu rođenja, pa u sledećoj koloni pogledajte koji se broj nalazi na vrhu te kolone.

Natalna karta i uporedni horoskop - vixolina@gmail.comZapamtite ili zapišite. To isto ponovite i za vašeg partnera. Osobe čiji su karakteristični brojevi na krugu brojeva i elemenata (desno) u susednim poljima, povezani širokim žutim strelicama, veoma se dobro slažu.

Idealno slaganje je ako od broja muškarca velika strelica ide prema broju žene. Dobro se slažu i osobe čiji su brojevi u jednom te istom polju. Ne slažu se osobe čiji su brojevi u poljima povezanim tankim crvenim strelicama. Ove strelice označavaju loš uticaj jedne osobe na drugu.

Napomena: kad se vodom zaliva stablo, ono raste. Voda stablu čini dobro. Kad se drvetom loži vatra, ona se rasplamsava. Drvo čini dobro vatri. Kad nešto izgori, vraća se u zemlju i obogaćuje je. Vatra čini dobro zemlji. Zemlja u sebi čuva različite metale. Zemlja čini dobro metalima. Metal vodu ne prlja, nego je pročišćava. Metal čini dobro vodi.

Isto tako voda gasi vatru, a od vatre voda isparava i nestaje. Od metala se pravi alat koji seče drvo. Od metala drvo ne može očekivati nikakvo dobro. Drvo svojim korenjem razdire zemlju…

Mesec – psihicko zdravlje osobe

Natalna karta i uporedni horoskop - vixolina@gmail.comMesec je nebesko telo, koje od svih ima najveci uticaj na samog natusa.To je sasvim logično s obzirom da je Zemljin satelit.U astrologiji predstavlja dušu natusa, sublimirajući sve tačke natalnog horoskopa.Njegov uticaj na psiholoshki nivo natusa je ogroman i u natalnoj astrologiji, to je njegova primarna funkcija.Prikazuje, čovekov odnos prema emocijama, način na koji ih daruje drugima, ali i to kako ih prima, deli sa drugima, bilo da je to primarna porodica, emotivni partner, bračni partner, deca, prijatelji,…Zatim, čovekove suštinske zelje, potrebe, nastojanja, aspiracije, planove, sposobnosti,- crte karaktera.Upravlja našom podsvešću. intuicijom, govori o kvalitetu potencijala za duhovnu nadgradnju, tokom života. U sprezi sa 4.kucom, takozvana serija 4. gledano sa tačke životnih dešavanja simbolizuje početak i ishod svakog poduhvata, period najranijeg detinjstva-od rodjenja do 5 godine, odnose u porodici, majku, a u muškom horoskopu delimično i sve druge žene.U horoskopu žena, vezuje se za materinstvo, u smislu samog stvaranja oblika, ali i uopšte, zajedno sa planetom Merkur, 5.astrološkom kućom i odnos prema deci. Pored primarne porodice, govori i o dešavanjima u porodici, koju je natus , ulaskom u zajednički život, brak, sam stvorio.Vrlo često kažem da je Mesec, mala čovekova natalna karta jer u sebi sublimira karakteristike emocionalnog, povezano sa ravojem mentalnog, a zatim i duhovnog nivoa čovekovog bitisanja na planeti Zemlji u odredjenoj inkarnaciji. Kako sam naveo i kako se iz navedenog da zaključiti, Mesec je nebesko telo, planeta, koja iznad svega utiče na čovekov psihološki potencijal, te je ovo prvi u seriji tekstova, koji će se baviti problematičnim uticajem Meseca na čovekov emocionalno-psihološki nivo,(čovek je iznad svega jedino živo biće na planeti, koje odlikuju emocije, sa čijeg nivoa polazi svaka dalja razvojna linija i gde svoj razvoj završava) a za početak, razmotrićemo astrološko područje malefičnih aspekata Meseca sa drugim, za ovo područje imanentnim planetama. Zamolio bih drage čitaoce da pročitano štivo u nastavku ne shvate bukalno, jer generalno kako bi se o nekoj oblasti doneo konačan sud, potrebno je u obzir uzeti razmatrnje celokupnog natala, a kada je postavka Meseca u pitanju, posebno treba obratiti pažnju na njegovu poziciju u znaku, stepenologiju, potencijalne aspekte sa vrhovima kuća, fiksnim zvezdama i sazveždjima, kao i prirodu istih, zatim potencijalne aspekte sa planetama na solarnim i prevashodno lunarnim eklipsamama, kao i generalno potencijalna prisustva lunarnih eklipsi u natalnoj karti,…ali o svemu tome biće reč u narednim tekstovima.

Mesec u lošem aspektu sa Merkurom(kvadrat, inkonjunkcija, redje opozicija)-Ovaj aspekt unosi izrazenu nervnu iritabilnost.Predstavlja osobu, koja večito brine oko nečega.Njen um je , neprestano zaokupljen mislima, i to redovno o negativnim pojavama, koje uglavnom nisu vredne preteranog razmishljanja, a kamo li nervoze i sekiracije. Ona jednostavno ne ume da razgraniči vazno od nevaznog, u smislu onoga oko čega istinski treba da brine, od prolaznih sitnih problema.Za nju je svaki problem, ma koje i kakve težine on bio, veliki problem.Od svih aspekata, koji će biti razmotreni u ovom tekstu, ovaj unosi najmanji stepen psihičke devijantnostiPomenuto, vremenom, kada se negativne vibracije natalože, dovodi do anksioznih ili u krajnjem slučaju anksiozno depresivnih stanja.Zapravo životni zadatak vlasnicima ovog astrološkog aspekta jeste da usaglase emocije i razum i svaki problem sagledaju na što realniji način, bez bilo kakve panike, koja potom vodi u stanja iritabilnosti.Ovim osobama se savetuje nekakav vid meditacije, kao i čitanje literature, koja potencira pozitivne misli(dela iz savremene psihologije).U sprezi sa 4.kucom, daje hladan odnos roditelja prema natusu u detinjstvu, ili možda samo postojanje osecaja nedovoljno pružene ljubavi iz detinjstva. Sa stanovišta astromedicine ovaj aspekt unosi probleme sa lošim radom hormona, kod žena, što se posle se negativno odražava najčešće na dojke, redje štitnu žlezdu.

Mesec u lošem aspektu sa Marsom(konjnkcija, kvadrat, inkonjunkcija, triseptil, redje opozicija odnosno antiscija) -Kada je psiha u pitanju, ovo je već teži aspekt.Prikazuje osobu, koja problem trazi svuda i na svakom mestu, čak i tamo gde ga nema.Večito je muče nezadovoljstva i osecaj velikih nesigurnosti, koja potom urokuju melanholoična, apatična, depresivna, stanja i raspolozenja.Veliki broj ljudi sa ovim aspektom je sklono da sebi postavi visoke kriterijume u rešavanju zadataka, a nikad zadovoljni učinjenim, kriveci samo i isključivo sebe, za to što je po njihovim kriterijumima ostalo nedovoljno obradjeno.Takodje skloni su da preispituju sve svoje postupke i opet krive samo sebe za greške, koje su nastale njihovim postupcima.Vrlo često su to greške, koje samo oni vide.Ipak odredjene teže konstelacije daju česta anksiozna stanja, depresije, strahove, paranoje(izrazeno uz dodatno loše postavljenog Neptuna), koji vode u totalni debilitet energije.Zamislite sliku osobe, koja je nezadovoljna, depresivna, toliko da nema snage da preduzme bilo šta kako bi rešila svoj problem, već sve više pada, i pada sve dok na kraju ne izgubi bilo kakav motiv da se bori i živi.U jako teshkim konstelacijama poput T-kvadrata, loših aspekata sa Saturnom, transcedentima , malefičnim fiksnim zvezdama, prisustvu ekliptike, dolazi do teških oblika duševnih oboljenja, najčešće depresivnih psihoza, a zavisno od postavke Marsa, pre svega sa Uranom , Plutonom, destruktivnim fiksnim zvezdama, prisutna je i mogućnost iznenadnih izleta agresivnosti, ali, toliko destruktivnih, gde dolazi i do fatalnih posledica po okolinu.Kod žena ovaj aspekt vrlo često simbolizuje nesreću u ljubavi.Veoma teško im ide da nadju partnera sa kojim će potom ući u stabilnu emotivnu vezu..Praksa mi je u velikom broju slučajeva doslovce pokazala da ovim osobama, zbog svoje preterane analitičnosti , trazenja problema tamo gde ga nema, svuda pa i u ljubavi, time i osećaja lične i emocionalne nesigurnosti, što potom uslovljava stvaranje blokade za zdrave emocionalne doživljaje , kao da je sudbina dodelila žig nesreće u ljubavi , te tako, idu iz veze u vezu, uvek zauzete, a uvek imaju nekog pored, i to uglavnom sa muškarcima koji su u isto tako zauzeti, dosta redje slobodni, ali drastično mladji po godinama. Tako ovom aspektu mozemo dodeliti i epitet promiskuitetnog, sem u slučaju opoizicije, kao i još nekih konfiguracija, gde se osoba vrlo lako,,miri sa sudbinom,, u smislu da i ne preduzima ništa , kako bi uspostavila nekakav dublji emocionalni odnos, pa se čak i zatvara u potpunosti za isto. Muškarci sa kojima stupaju u odnose su vrlo dominantni, što je je u najvećem broju slučajeva posledica kompleksa niže vrednosti, skloni takodje preljubi, a najčešće su ili u braku ili uslovno rečeno stabilnoj emotivnoj vezi. Prvi brak ovih zena, je gotovo uvek sa razvodom(kod opozicije i ukoliko je na primer descedent u znaku jarca, riba, na Denebu,…do braka dolazi vrlo kasno) i redovno su žrtva psihičkog(partner ne pruža dovoljno, a kasnije uopšte ljubavi, razumevanja, sklon je preljubi) , čak neretko i fizičkog zlostavljanja.U konstelaciji sa drugim dobrim postavkama u 2. braku obično dobiju emocionalnu sigurnost za kojom tragaju, ali ni to nije garancija, jer se u ovom slučaju pod emocionalnom sigurnošću potom podrazumeva lep odnos od strane partnera, pored, koga imaju sve, ali ne i ispunjenost( u skoro stoprocentnom slučaju stvar je osećaja izgradjenopg na osnovu lične percepcije)te se nakon kratke pauze, zelja za novim ljubavnim vezama, ponovo javi.Kod mushkaraca, ovaj aspekt se vrlo chesto vezuje za homoseksualnost, a u skladu sa još nekim postavkama i ulazak u emotivne veze sa ženama, koje se bave crnom magijom. Sa stanovišta astromedicine, ovaj aspekt nosi najčešće zdravstveni.problem, za čije saniranje je neophodan hirurški zahvat.

Mesec u lošem aspektu sa Saturnom(konjnkcija, kvadrat, inkonjunkcija, antiscija, opozicija, polukvadrat)-Predstavlja jedan od najtežih aspekata, kada je psiha u pitanju i ukoliko je podržan sa barem još 3 srodna aspekta , psihichka bolest je ovde neminovna.Nekada i pomoć stručnog lica nije od velike koristi.U blazim aspektima nosi veoma izražene komplekse niže vrednosti, česta zapadanja u melanholična i anksioznodepresivna stanja, što zatim u nekim slučajevima dovodi do nepokretljivosti, statičnosti, energetskih padova, jer osoba vrlo često nema sposobnost da izbaci nagomilane negativne vibracije iz sebe.U ovakvim slučajevima, pomoć leži u radu, koji je isključivo vezan za neki vid mentalne aktivnosti, to jest učenja i nauke kao što su psihologija, posebno savremena, filologija, menadžment,… U odredjenim konstelacijama, sa 4.kućom, osoba je u detinjstvu preživela, nekakvu tešku traumu.Najčešće je to rani gubitak jednog od roditelja, u najvećem broju slučajeva oca.Takodje ova postavka govori i o lošem odnosu sa roditeljima u mladosti, nedostatku ljubavi, strogom vaspitanju, strogoj, dominantnoj i hladnoj majci, ili nezainteresovanoj majci, što u muškom horoskopu, neretko vodi, ka homoseksualnoj orijentaciji. Od fizičkih tegoba, ovaj aspekt proizvodi, kod zena-probleme sa štitnom zlezdom, grudima, u dodatno lošim aspektima sa Venerom, vladarem 8.kuće,…problem sa plodnošću, kod muškaraca probleme sa potencijom uz loše postavljenog Marsa, generalno probleme sa koštanim sistemom, zubima,…

Mesec u lošem aspektu sa Uranom(konjunkcija, polukvadrat, kvadrat, inkonjunkcija, redje opozicija, vrlo retko polusekstil)- Odslikava osobu, koja je veoma objektivna, ali u svemu vidi lošu stranu, koju želi da popravi.Obično svaki problem doživljava duplo većim nego što on zapravo jeste, a uz to, nesigurnost je vrlo izražena.Kada se nadje u problemu ili u slučaju da problem ne moze da reši, ova osoba zapada u depresivna stanja, uz jakog Neptuna prisutna je i panika, mada zelja za rešavanjem problema ne posustaje.Tu vrlo lako dolazi do nepromišljenih postupaka i narodski rečeno srljanja.Ako je na primer aspekt na neki način vezan za nezadovoljstvo u braku, ili dugoj stabilnoj vezi, osoba će ulaziti u paralelne veze, koje joj mogu uništiti brak.Brak u suštini u najvećem broju slučajeva i nije tako loš, ali vlasnik aspekta, ga vidi duplo gorim nego što on jeste, Što je kako sam naveo posledica njegove prirodne percepcije stvari, dogadjaja,…Pomenuto, kao primer nisam naveo tek tako, jer ovaj aspekt sam po sebi simbolizuje preljubu, a ona je gotovo uvek posledica emocionalne neispunjenosti, koju ovaj aspekt, nazalost nikada ne moze da da, koja posebno dolazi do izražaja u braku, usled čega i mala trunka problema, navodi vlasnika aspekta da sreću potraži vrlo brzo sa strane.U 90 odsto sluchajeva brachni partner je saznao za preljubu, zbog same simbolike Urana-objektivnost, chista, i surova istina, vrhovna pravda.Isto tako 1. brak je u najvecem broju sluchajeva sa razvodom.U medjudejstvu sa još 2 do 3 srodna aspekta ili astrološke konfiguracije, loš onos izmedju Meseca i Urana signifikator je bolesti psihe, jakih tenzija, koje zatim vode u psihoze(najčešće je reč o depresivnim psihozama), a sa naglašenim malefičnim dejstvom Marsa, Plutona, fiksnih zvezda prirode Marsa, odnosno Mars Saturn, nosi crte maničnosti u ponašanju, takodje jedini od navedenih je signifikator suicidalnih ideja, a u nekim postavkama i konkretnih suicidalnih postupaka.Kod žena se ovaj aspekt vrlo često aktivira u periodu trudnoće, a vezuje se i za problem emocionalnog udaljavanja od deteta.

Mesec u lošem aspektu sa Neptunom-Osoba, koja je sklona da ceo zivot preuzima zrtvu na sebe.Ovaj astrološki aspekt daje nerealnu sliku natusu u odnosu na svet, koji ga okruzuje.U konstelaciji pojedinim težim aspektima donosi opsesije, strahove, panike, fobije, a sa jako teškim aspektima opsesivnu kompulsivnost, paranoidnu šizofreniju. Ako se vezuje za podruchja emocija, ljubavnih odnosa, natus je sklon idealizaciji partnera.Emocije su jake i intenzivne, sve dok ne shvati da je žrtva.U tom trenutku, zavisno od ostalih aspekata, dolazi ili do potpunog zatvaranja za emocionalne doživljaje, bega od upuštanja u emotivne veze ili bilo kakve odnose sa suprotnim polom, a u većini slučajeva, strah od upuštanja u ozbiljne emotivne veze, koji je baziran na principu da za sobom povlači seksualni promiskuitet, gde osoba ide iz avanture u avanturu.Vezano za 5.astrološko polje, nosi i sklonost, ka alkoholizmu, opijatima(mada kako bi se manifestovao, potrebno je još srodnih aspekata u natalu), kocki,…

Mesec u loshem aspektu sa Plutonom-Najteži aspekt, za čovekovu psihu, posebno konjunkcija, kao i kod svih ostalih, jer konjunkcije , najjače i deluju.Simbolizuje večito nezadovoljnu osobu , sklonu da i na najmanji problem gleda iz onog najgoreg ugla.Frustracije uslovljene prethodno izrečenim vode u najrazličitija loša stanja psihe, a sad , kakv je problem u pitanju , zavisi od ostalih pokazatelja.Misli su joj jako destruktivne i razarajuće.Ovo je aspekt, koji nosi veoma jake, tesše i intenzivne depresije, a u slučajevima gde je prisutno još srodnih aspekta aspektom, siguran je pokazatelj manijakalnodepresivne psihoze, šizofrenije, i najtezih duševnih bolesti.U konstelaciji sa boljim aspektima, ne nosi bolest psihe, ali su bezobzira negativna stanja psihe, poput apatičnosti, povremenih depresija,anksioznodepresivnih stanja itekako prisutna.Kao i aspekt Mesec Uran, nosi probleme, u trudnoći kod žena, a vrlo često kao posledica jakih psihotenzija, dolazi do gubitaka trudnoće.Pored navedenog, ovaj aspekt, simbolizuje i magiju, smrt pod dejstvom iste, seksualni promiskuitet, razne vrste seksualno devijantnih poriva,…U skladu sa oštećenjem Venere, 8.astrološke kuće od strane Venere, vezano za polje profesije, simbolizuje osobu, koja se bavi najstarijim zanatom.

Aspekti Meseca su veoma bitni za našu emotivnost i psihičko stanje, ali kad je reč o aspektima Meseca onda se najčešće javlja da Mesec pravi ne samo jedan aspekt, nego češće je to više aspekata, pri čemu može biti i pozitivnih aspekata,pa treba gledati i sa kojim sve planetam Mesec pravi aspekte, i gde se naleze planete sa kojima su u aspektu, kojeg orbisa su aspekti,  u kojim znacima, kućama, koliko su same plane te pozitivne i kako je postavljen dispozitor Meseca itd. Prema svemu tome tražiti način na koji se mogu  rešavati problemi i u kojem periodu bi mogli uspešnije da se reše.

Recimo ako je Mesec u kvadratu Plutonom ali je signifikator Meseca dobro postavljen, onda će to doprinite da osoba pronalazi način, izlaz iz problema, ili je Mesec istovremeno pravi pozitivne aspekte i to više aspekta, a signifikator je egzaltiran, pa će osoba moći da kroz njega rešava probleme. Vrlo bitno je da se gleda postoji li izlaz i šta je to što može da pomogne osobi da osvesti svoje probleme i da ih rešava, na koji način se mogu rešiti i u kom periodu, ili uz pomoć kojih osoba.  

Nailazila sam na osobe koje veći deo života rešavaju dobro probleme, mada ima i poteškoća recimo sa kvadratom Meseca i Marsa. Ako osoba ima u natalu i Mesec trigonu sa Merkurom i  signfokator Mesec dobro postavljen , čuva zdravlje i energiju osobe, problemi se pojave  u jednom periodu, a veći deo života osoba se dobro nosi i uspešnoi rešava emotivne probleme , u ovom slučaju kroz komunikaciju,  srećne okolnosti, jer je Mesec u Strelcu, a signfikator Jupiter u konjukciji sa Suncem. Ipak, uočila sam da pored Mesec ana složenije psihičke bolesti utiču pre svega loši aspekti Saturna i to više aspekat nepovoljnih, od kojih je gotovo uvek prisutan sa Venerom, a često između Saturn i Neptuna, ili Plutona. koja je donosi probleme. Merkur u lošim aspektima i posebno u konjukciji sa nekom fiksnom zvezdom koja nepovoljno deluje, dakle mnogo više od aspekata samog Meseca.

I tu sam zaticala slučajeve gde su osobe i pored loših aspekata, sa razvijenijom svešću i koje naginju duhovnom se uspešnije izlazile iz depresija, neuroza. One su drugačije aktivirale svoje potencijale, drugačije ulazile u probleme i osevšćuje ih i rešavali i bile sklone da traže izlaz iz situacije u kojoj su. Autorka ciklusa romana Hari Poter recimo ima Mesec u konjukciji sa Uranom i Plutonom, ali je ona to usmerila na pisanje u kojoj ima fantazije, a o stvarima koje su vezane za čarobnjaštvo, magiju.

Preuzeto sa – http://astrotanja.9forum.biz/t1019-losi-aspekti-meseca-kao-signifikator-problematicne-psihe

Druga kuca – finansije

Natalna karta i uporedni horoskop - vixolina@gmail.comDruga kuca, ona koja sledi
Prirodni znak Bik
Prirodni vladalac Venera
Kuca sustine, materijalnih dobara
Kljucna rec: Vrednosti

Druga kuca pokazuje finansijsko poslovanje, imovinu ( sa izuzetkom nekretnina ), investicije, mogucnosti za zarade i svaki dobitak ili gubitak do koga je doslo vasim naporima. Ona nagovestava vese unutrasnje talente i resurse, vasu potrebu za ispunjenjem, vase emocije, osecanje sopstvene vrednosti i osecanje vrednosti uopste. Kako mnogo ljudi veruje da je sloboda, u velikoj meri, pitanje novca, ovo je kuca licne slobode. To je istovremeno i kuca materijalnog duga.

Druga kuća ukazuje na lične sposobnosti, sticanje materijalnih sredstava, borbenost, sporove, sukobe, štete, plen, žrtve, sve vrste proizvoda, poklone, sticanje i zadržavanje bogatstva, nabavke, zalihe, namirnice, osiguranje, drage predmete, sposobnosti plaćanja. Uz to govori nam o široj porodici, članovima domaćinstva, izdržavanim ili čuvanim osobama, potčinjenima, trgovini, razmeni, promenama, berzama, državnoj blagajni i finansijama. Odredjuje oči, lice, govor, način ishrane…

Tradicija ovu kuću prvenstveno opisuje kao kuću bogatstva, finansija i imovine. To uključuje i dragocenosti, pre svega pokretnu imovinu (ali i nepokretnu ako je u službi pokretne), način na koji se osoba odnosi prema novcu, smisao za gomilanje ili trošenje novca, i sve ono što u tom polju dajemo drugima.
U značenja ove kuće spada i govor, način na koji osoba komunicira, kvalitet govora, moć oratorstva, smisao za predavaštvo, ili pak, biznis, takt, i u širem smislu glas, njegova svojstva, talenat za pevanje, spikerske poslove i slično.

Ova kuća bavi se i porodicom, i onom u kojoj smo rodjeni i onom koju stvaramo, posmatrajući i ukućane. U sirem smislu, to je bliža rodbina i svi oni o kojima brinemo kao da su sastavni deo porodice. Specifična značenja ove kuće odnose se i na drugi brak neke osobe, kao i na osobe koje mogu da ugroze brak. Zbog toga, pojedine kombinacije koje se odnose na ovu kuću, daju osobi velike seksualne apetite. Druga kuća je 8. kuća brojano od 7. i predstavlja dugovečnost ili prekid prvog braka.

OVAN NA VRHU DRUGE KUĆE: voli da zaradi i da troši, i da se bori, svađa oko novca jer je nestrpljiv i brzoplet pa često može da se nađe u finansijskim neprilikama. Ima mnogo novih i dobrih zamisli kako da zaradi novac. Za materijalne vrednosti će morati da se bori, možda i puno napora, ali samo ličnim trudom, tu nema pomoći spolja. A nema tu ni mnogo para. Talenat za sport.

BIK NA VRHU DRUGE KUĆE: indentifikuje se sa materijalnim vrednostima i novcem. Dosta toga će se s lakoćom odvijati. Strpljivo, razumno, bez rizika, zarađivaće, (i kupovati), pre svega nekretnine. Kolikogod da neki od elemenata horoskopa vuku u nematerijalističko shvatanje, ipak će se vraćati materijalnim vrednostima, jer ne može odoleti luksuzu, finansijskoj stabilnosti i posedovanju. Moguć je i talenat za pevanje.

BLIZANCI NA VRHU DRUGE KUĆE donose dosta promena na finansijskom planu, možda i neki problemi sa rodbinom u vezi istog. Ali je sposobna da zaradi koristeći svoj intelekt, pa i dva posla istovremeno. Jasno, s razumom, pa ponekad i rizikom dolazi do materijalnih vrednosti. Može zaraditi kroz trgovinu, pisanjem, podučavanjem.

RAK NA VRHU DRUGE KUĆE: uprkos prirodnoj sposobnosti da zaradi novac uvek strahuje od nemaštine. Položaj koji ukazuje da se novac treba čuvati za crne dane jer osoba na finansijskom planu može imati uspone i padove, posto zna da troši nerazumno, da pomaže druge, pa čak i da zapadne u dugove, to sve je može uvesti u špekulacije, a pomoći niotkuda. Ima poseban dar za nekretnine, bavljenje trgovinom i dobre odnose sa javnošću.

LAV NA VRHU DRUGE KUĆE, dramatizuje kada ima finansijske padove. Materijalne vrednosti osobi jačaju samopouzdanje. Ima dobre mogućnosti da zaradi novac, ali isto tako možete biti rasipnik i sklona finansijskim padovima. Više voli da radi sama nego sa nekim drugim ili za nekog drugog. Do materijalnih vrednosti će doći zahvaljujući svom šarmu, a ne moralnim kvalitetima. Važno je da objektivno proceni sopstvene sposobnosti i talente.

DEVICA NA VRHU DRUGE KUĆE brižna je i oprezna sa materijalnim vrednostima, retko će se kockati sopstvenim novcem. Postoji sklonost za manipulacije na finansijskom planu. Dosta je uspešna u profesijama koje zahtevaju oštroumnost na finansijskom planu, pa su profesije kao posrednik, bankar, računovođa ili poreznik kao stvoreni za nju.

VAGA NA VRHU DRUGE KUĆE materijalne vrednosti se pažljivo raspoređuju, pa pomalo i preteruje u urednosti, sistematičnosti, oprezu i težnji da održi finansijsku ravnotežu. Izbegava posao gde će se uprljati. Talenat i uspeh u svakoj oblasti koja zahteva dobar ukus i smisao za umetnost i lepotu, vredne stvari (nakit, krzno, slike). U najnegativnijem ispoljavanju može biti sklona da troši preko svake mere. Dobar kombinator. Novac je često vezan sa nekim partnerskim odnosom ili sa umetnošću.

ŠKORPION NA VRHU DRUGE KUĆE: donosi finansijske probleme, prolazak kroz krize, nelegalne zarade, kocka. Ali zna da izvuče pouku iz svega što je negativno i da na taj način profitira. Dobar organizator. Voli da preuzima više zadataka nego stvarno može efikasno ostvariti. Ima potrebu da se dokazuje pošto ima previsoko mišljenje o sopstvenim vrednostima. Talenat za velike finansijske transakcije. Svoju finansijsku situaciju drži u tajnosti. Talenat za manipulacijom tuđim parama.

STRELAC NA VRHU DRUGE KUĆE: obično pokazuje na srećnu finansijsku situaciju. Kada su materijalne vrednosti životna filozofija onda je 50% dobitak. Pun entuzijazma i vere voli da se kocka i pri tom obično i pobeđuje. Preterana samouverenost u finansijskim poslovima može da preraste u svoju suprotnost – u odsustvo svake brige za materijalno. Ipak položaj nesigurnih prihoda i vrednosti koje često nisu plod rada. Talenat da zaradi: na putovanju, inostranstvu ili baveći se obrazovanjem. Spremna da podeli sa drugima ono što ima, ali i da uzme što joj ne pripada.

JARAC NA VRHU DRUGE KUĆE: do materijalnih vrednosti stiže se samo uz dugotrajnu borbu, puno muke i truda. Zato treba da ceni, čuva i štedi ono što poseduje. Svako odstupanje vodiu siromaštvo. Retko daje nešto svoje. Moguće je neko nasledstvo nekretnina koje na izvestan način može biti osporeno.

VODOLIJA NA VRHU DRUGE KUĆE: Nekontrolisani tok događaja dopronosi iznenadnim finansijskim usponima i padovima koje lako prebrodi jer uvek spremno iznova počinje. Došta je nepraktična sa materijalnim vrednostima, ne haje mnogo. Uživa u posedovanju neobičnih stvari: rado skuplja stare automobile, antički nameštaj ili retke i neobične knjige. Talenat da zaradi je pre svega u nauci i tehnici.

RIBE NA VRHU DRUGE KUĆE: Materijalne vrednosti su zbrda-zdola jer konkretne stvari ne znače osobi mnogo. Dosta je nesmotrena ili nemarna u pogledu onoga što poseduje. Položaj koji ukazujena neku materijalnu žrtvu ili rad u korist drugog! Drugi manipulišu njome. Talenat da došta zaradi u oblasti koje su u vezi sa filmom, glumom, fotografijom, muzikom, naftom, brodarstvom. Obzirom na finansijske teškoće, najvažnije je da se oslobodi shvatanja da se sigurnost ne može kupiti, već mora da potekne iz njene ličnosti.

Vladar drugog u prvom polju horoskopa
ovakva pozicija je dobar znak za sticanje novca i osoba može lagodno živeti bez suviše naprezanja i napornog rada. Ukoliko je planeta koja se nalazi u prvom polju benefik, (naročito ako je u dobrim aspektima), može ukazati na veliki novac koji će osoba steći tokom života. Ukoliko je u pitanju malefična planeta, takva pozicija u horoskopu obično ukazuje da novac pristiže redovno, ali ga je teško sačuvati i uštedeti bilo šta.
Vladar drugog u drugom polju horoskopa
govori o novcu koji dolazi kroz sopstveni rad. Materijalna situacija je dosta povoljna i ukoliko nema propratnih faktora koji bi o tome govorili u horoskopu, osoba će biti dobro situirana tokom celog života. Naravno, benefična planeta u povoljnim aspetima može doneti veoma dobru finansijku situaciju, dok malefik u lošim aspektima, naročito saturn može doneti siromaštvo i pobleme zbog novca.
Vladar drugog u trećem polju horoskopa
može govoriti o dobitcima kroz obrazovanje, pisanje, marketing, internet. Može ukazati i na finansijsku pomoć braće i sestara, a i zaradu kroz kraća putovanja, trgovinu, može ukazati i na poslovnu saradnju sa komšijama ili rodbinom.
Vladar drugog u četvrtom polju horoskopa
ukazuje da je osoba rodjena za privatan biznis, ukoliko se tu Mesec ili neka druga benefična planeta koja je u dobrom aspektu sa vladarem četvrtog polja može govoriti o supehu kroz nekretnine, gradjevinu, sopstveni lokal. Ukkoliko je planeta koja se nalazi u četvrtom polju malefična i u lošim aspektima mmogući su gubitci kroz ulaganje u nekretnine, kao i gubitak nasledstva. Može ukazivati i na finansijsku pomoć od strane roditelja.
Vladar drugog u petom polju horoskopa
ova pozicija je jedna od najboljih, naročito ukoliko se radi o pozitivnoj planeti u dobrim aspektima, jer u većini slučajeva govori o lako stečenom novcu, dobitcima kroz igre na sreću. Većina dobitnika glavnih premija na lutriji imala je ovakvu poziciju u natalnom horoskopu. Takodje, ovakva pozicija može ukazati da osoba može zaradjivati od poslova koji su vezani za mesta za zabavu, kafići, diskoteke, igraonice, itd. Ukoliko je u pitanju loše postavljena malefična planeta, mogući su veći gubitci na kocki i rasipnički život.
Vladar drugog u šestom polju horoskopa
nam govori da osoba jedino svojim radom dolazi do novca. Većina osoba sa ovom pozicijom su podredjene na radnom mesetu. Osobe sa ovakvom pozicijom, naročito kada je u pitanju Merkur, Jupiter ili Neptun, možemo naći u zdravstvenim ustanovama, bolnicama. Osoba je obično vredna i dobro će promisliti gde će i kako potrošiti novac. Šesto polje je analogno dvanaestom i uvek će ukazati na mogućnost da osoba voli da skriva novac, ali i to da može biti pokradena ukoliko je u pitanju malefična planeta.
Vladar drugog u sedmom polju horoskopa
ukazuje na dobro situiranog partnera, i skoro uvek govori o nekom zajedničkom biznisu koji osoba započinje ortački sa nekim. U pojedinim slučajevima može ukazivati da osoba stalno daje partneru novac, alimentacija. Veliki broj ljudi koji su uspeli da zarade veći novac kroz javne nastupe, šou biznis, politiku imali su ovakvu poziciju u natalnom horoskopu. Osobe koje imaju loše postavljenu malefičnu planetu u sedmom polju, trebale bi da izbegavaju zajedničke poslove sa bilo kime, kao i ulazak u brak zbog novca ili nekih drugih materijalnih dobara.
Vladar drugog u osmom polju horoskopa
ukazuje na mogućnost sticanja novca u oblastima kao što su bankarstvo, posredništvo, osiguranje pa čak i trgovinu seksom. Može doneti i veliko nasledstvo, ali može govoriti i o stabilnoj finansijskoj situaciji partnera. Takodje, ovakva pozicija može ukazivati na velike rizike koje osoba spremna da prodje zbog novca. Može govoriti i o nasilnoj smrti čiji je uzrok novac, dugovi.
Vladar drugog u devetom polju horoskopa
govori o novcu koji se stiče u inostranstvu, putem izdavaštava, kroz visoko obrazovanje, kao i filozofiju i religiju. Obično su to osobe koje imaju završen fakultet i bave se podučavanjem. Uspeh kroz turizam, daleka putovanja. Osoba je rodjena za rad u inostranstvu, a u zavisnosti od poloaja planete možemp izdvojiti najpogodniju državu za rad i življenje.
Vladar drugog u desetom polju horoskopa
je odličan položaj za sticanje novca. Govori o uspešnoj karijeri koju prate odlične finansije. Osoba je obično na dobrom položaju i ima smisla za biznis. Obično se pomoć može očekivati od roditelja, od oca.
Vladar drugog u jedanaestom polju horoskopa
ovo je odlična pozicija za sticanje novca. Osoba obično stalno razmišlja o poslu, razvijajući planove za dalju budućnost i priželjkuje veliki novac. Veliki broj imućnih ljudi koji su imali razne protekcije od ljudi na položaju imaju u horoskopu vladara drugog polja položenog u jedanaestom polju horoskopa. U zavisnosti od planete i njenog položaja, zavisiće i visina prihoda. Takodje, osoba može biti sklona rizičnim poslovima, kao i kockanju. Jedanesto polje govori o penziji, pa će dobro položena planeta govoriti o dobroj, a malefična planeta u lošim aspektima o slaboj penziji.
Vladar drugog u dvanaestom polju horoskopa
govori da se novac zaradjure radom u nekoj od zatvorenih institucija kao što su bolnica, zatvor, sanatorijum. Može se odnositi i na ilegalne poslove i kriminalne radnje koje ukoliko nema drugih pokazatelja u horoskopu neće biti otkrivene.
Izvor: astrosporto.com/horoskop/astrologija/vladar-drugog-polja.html

PLANETE U DRUGOJ KUCI:
MESEC: Dobici kroz posao u javnoj delatnosti. Dobar „njuh“ za biznis. Novac najčešće pritiče zahvaljujući ženama, majci, sestri ili porodici. Uzimaju se u obzir oblasti kojima upravlja Mesec i znak u kojem se on nalazi. Ako je dobro aspektovan, može se očekivati finansijski uspeh, mada on može biti promenljiv.

SUNCE: Znak ekonomskog blagostanja. Novac pristiže zahvaljujući pomoći oca, muža i muškaraca iz porodice, nadređenih i uticajnih, uglednih osoba. Priroda zanimanja zavisi od znaka u kojem je Sunce i njegovih aspekata. Osoba voli luksuz i sport. Loše aspektovano Sunce izaziva ekonomske probleme i navodi na nerazumno trošenje novca.

MERKUR: Sposoban poslovan čovek, praktična inteligencija, trgovac koji ume da iskoristi svaku priliku. Dobici kroz pisanje, putovanja, trgovinu. Uspeh u podučavanju, novac često pristiže iz inostranstva. Loše aspektovan Merkur daje oportunizam, pogrešne procene i sklonost ka finansijskim malverzacijama.

VENERA: Osobi je vrlo važan društveni status, hedonista je i lako i zarađuje zahvaljujući podršci drugih, naročito žena, a poslovi kojima se bavi često imaju veze sa modom, lepotom i umetnošću, ako je Venera dobro aspektovana. Kada je u dobrom aspektu sa Jupiterom i Mesecom (ili Suncem), daje bogatstvo. Ako nije, ukazuje na gubitak novca zbog voljenih osoba ili zbog nesrećnih okolnosti.

MARS: Dobro aspektovan donosi uspeh inženjerima, mehaničarima i svim zanimanjima kojima vlada Mars. Osoba je sposobna i da zaradi i da uveća svoju zaradu koristeći povoljne prilike u poslu. Loše aspektovan Mars ukazuje na gubitak novca zbog nepromišljenih i naglih poteza. Loš aspekt sa Saturnom, govori o tome da osoba ulaže veliki napor kako bi zaradila novac.

JUPITER: Velika zarada kroz bavljenje bankarstvom, trgovinom, preko putovanja i poslova sa strancima, osoba ume da raspolaže novcem i da se obogati ukoliko već nije rođena bogata, vodi komforan život, lako uspostavlja dobre odnose sa okolinom i stiče simpatije.

SATURN: Problemi zbog novca i pažljivo raspolaganje s njim, želje su veće od mogućnosti, štedljivost, siromaštvo, ekonomska sigurnost osvojena teškim odricanjima. Dobro aspektovan, donosi uspeh kroz naporan rad i trud u poslovima sa nekretninama. Ako je Saturn loše aspektovan, materijalna dobra postaju jedan od glavnih ciljeva.

URAN: Povoljan za bavljenje privatnim biznisom. Dobro koristi dobre prilike, hrabro se upušta u rizik, novac ulaže i zarađuje na potpuno novim područjima rada, sreća dolazi iznenada. Opšteprihvaćen sistem vrednosti često je bez osvrtanja na okolinu, zamenjen sopstvenim. Do novca se može doći partnerstvom i nasleđem. Usponi i padovi na finansijskom planu. Loše aspektovan Uran navodi na pogrešne odluke u vezi s novcem.

NEPTUN: Eksperimentisanje s novcem i finansijska nestabilnost. U dobrom aspektu sa Jupiterom, pomaže u novčanim transakcijama. Loše aspektovan, navodi na loše raspolaganje novcem i nestabilno finansijsko stanje. Osoba uglavnom nerealno sagledava finansije i često joj novac izmiče iz ruku. Treba da izbegava zaduživanja i kupovine na kredit.

PLUTON: Često se može naći u horoskopima milijardera i ukazuje na nekoliko različitih izvora prihoda, mogućnost da se osoba obogati preko noći. Loše aspektovan Pluton ukazuje na gramzivu osobu sklonu špekulacijama, rizicima i nezakonitim radnjama koja ne preza ni od čega kako bi ostvarila svoj finansijski cilj.
izvor: novosti.rs/vesti/zivot_+.309.html:411007-Druga-astroloska-kuca—kako-zaradjujete

Znakovi na vrhu 7 kuce

Natalna karta i uporedni horoskop - vixolina@gmail.comOVAN NA VRHU SEDME KUĆE brak često sklapa nezrelo, brzo i donosi svađe i razočarenja. Susreće energičnog i jakog partnera, a kada ga nađe smeta joj što je takav jer je uznemirava. Nastupaju sukobi i prekidi veza. Problem se ogleda i u kontaktima u javnosti, bog agresivnosti ili netolerancije. Privlači tipove: Ovan – Lav – Strelac.

BIK NA VRHU SEDME KUĆE je kruta i nepoverljiva, dobro razmisli pre no što uđe u bilo kakvu vezu. Vrlo iskrena i željana sklada. Ali tvrdoglavost ne doprinosi partnerstvu, pa će morati da se malo prilagodi. Kada jednom nekom pokloni svoju naklonost, ne menja se ukoliko na to nije primorana. Želi partnera koji će biti nežan, senzualan, privlačan, praktičan i razuman. Privlači zemljane tipove.

BLIZANCI NA VRHU SEDME KUĆE želi da iz partnerstva izvuče neka korist. Brak može nastupiti iznenada i da proisteknu problemi, da se sve završi rastankom. Često i dva braka. Tu nema strasti. Potreban joj je intelektualan partner, nisu bitne godine. Ne ljuti se ozbiljno na druge, a to retko traje dugo. Njena životna filozofija je: „živi i pusti druge da žive“. Privlači vazdušne tipove.

RAK NA VRHU SEDME KUĆE nastoji da nađe partnera koji voli dom i porodicu, a može i dobro materijalno da je obezbedi. Ne sarađuje, ne pomaže, preuveličava teškoće, stalno se povlači. Ne voli da se eksponira. Ali u dubini žudi za popularnošću ili funkcijom jer ima prirodni osećaj da privuče mase. Privlači vodene tipove.

LAV NA VRHU SEDME KUĆE
je arogantna, pati od manije veličine, ali često takva i uspeva u javnosti. Od partnera očekuje potpunu odanost i teško pristaje na kompromise. Prisutna je doza tvrdoglavosti, a to može da stvori probleme, jer su joj potrebni oni koji joj odobravaju. Privlači vatrene tipove.

DEVICA NA VRHU SEDME KUĆE u braku, od partnera previše traži. Traži sigurnost i može da se desi da rano stupi u brak. Postoji mogućnost dva braka, od kojih će drugi biti srećniji, jer sa zrelošću postaje realnija. Da ne očekuje mnogo zauzvrat dok ne savlada umetnost davanja. Naginje zemljanim tipovima, onima koji će je kritikovati.

VAGA NA VRHU SEDME KUĆE ima prirodnu potrebu za partnerom. Postavlja visoke zahteve, stalno prosuđuje. Potreban je ljubazan i prijatan bračni partner. Ali često nađe – „onakvog kakav je“. Ne voli svađe, ima lepe manire. U javnosti je stabilna i proračunata, društveno i socijalno orijentisana. Privlači vazdušne tipove.

ŠKORPION NA VRHU SEDME KUĆE partnerstva su joj dosta nejasna. Osoba je stabilna i ima ukorenjene navike, i ako nađe komplementarnog partnera veoma će dugo ostati u braku, zbog svoje urođene odanosti, ali mora kontrolisati svoju ljubomoru. Traži stalno dokazivanje. Ceni vernost, odanost. Ima opasne neprijatelje. Privlači vodene tipove.

STRELAC NA VRHU SEDME KUĆE ne obraća pažnju na tuđe mišljenje, brak je samo instrument za postizanje ciljeva. Teško se vezuje za jednu osobu. Što više slobode bude imala u braku, to će biti srećnija, pa će onda i taj brak duže trajati. Mogućnost više brakova. Ali partnere voli i poštuje, trudi se da ga zadovolji. Kako voli da uzme tako i voli da da. Privlači vatrene tipove.

JARAC NA VRHU SEDME KUĆE je tezak za saradnju, živi povučeno, ima malo kontakata, veze se kidaju. Brak sa zakašnjenjem ili ne može da nađe zrelog partnera koji će je učiniti sigurnom. Na neki način ograničava partnera, ali bi se isto tako moglo njoj da se dogoditi. Melanholična je, želi naklonost ali je sumnjičava kada joj se neko ponudi, prikriva svoja osećanja. Niti lako daje, niti lako uzima. Njeni neprijatelji su joj kamen spoticanja u životu. Privlaci ozbiljne, zemljane tipove.

VODOLIJA NA VRHU SEDME KUĆE je nekorektna ili neobična u partnerstvu, bez predrasuda je. Traži intelektualca partnera s kojim može da bude pravi prijatelj, koji će joj omogućiti slobodu. Voli da dominira, ali joj se često desi suprotno. Usponi i padovi u braku, pa i razvod. Slobodan brak. Privlači vazdušne tipove.

RIBE VRHU SEDME KUĆE
imaju haos u braku ili javnom životu. Obično nalazi partnera na osnovu emocija, a ne razuma. Partneri su obično nepraktični, idealisti, neko kome će pružiti svoje saosećanje i podršku, to može biti čak i alkoholičar ili neko ko je hendikepiran. Tuga u braku je izvesna. Dobro i uravnoteženo prosuđivanje moglo bi pomoći da izađe na kraj sa izvesnom dozom lakovernosti. Privlači, mekane, vodene tipove.