Tranziti planeta i uticaj na pojedince


Natalna karta i uporedni horoskop - vixolina@gmail.com

 

Tranziti Sunca  i brak – Pitanje braka zahteva posebno obracanje paznje na tranzite Sunca muskarca i Meseca zene.

Tranziti Jupitera –

horoskop-dnevne

horoskop, natalna karta, horoskopski znaci

Tranziti Urana – PROMENA MESTA BORAVKA je pod tranzitima Urana prema ASC i MC, kao i prema Merkuru, Jupiteru i Saturnu.

 horoskop, tranziti planeta

horoskop, tranziti planeta

PUTOVANJE ce biti dobro ako je Jupiter dobro postavljen u odnosu na Merkur, Uran, Saturn, a ako je u pitanju putovanje brodom, vaznu ulogu ima Neptun.

U svim gore navedenim situacijam, natalna karta je osnova tumacenja.

Ako je samo Sunce uticaj tranzita, onda nece biti nekih vecih desavanja, buduci da su njegovi tranziti kratkotrajni.

Mesec kroz tranzite predstavlja promenljivost. Sa pozitivnim aspektima donosi materinstvo, porodicnost, dobrocudnost i zelju za promenama. U negativnom smislu donosi probleme sa materinstvom, kolebanje, podloznost uticaju drugih.

Svi tranziti imaju dejstvo, shodno osnovnim karakteristikama planete ili svetla.

Merkur je planeta intelekta, komunikacije i svesnog uma, tako da se njegovi tranziti odrazavaju na mentalnu stranu licnosti. U pozitivnom smislu daju bolju komunikaciju sa drugim ljudima, dok negativni aspekti donose probleme po pitanju navedenog. Svi tranziti Merkura su znacajniji u dodiru sa drugim planetama. Ovaj tranzit takodje spada u krace tranzite, buduci da je kretanje Merkura brzo.

Venera je planeta ljubavi. Psiholoske manifestacije su – ljubav, smisao za sklad, lepota, umetnost, a  negativne  – erotsko udaljavanje, los ukus, nepaznja. Bioloske manifestacije shodno prirodi Venere su seksualnost, endokrine zlezde, bubrei i vene.

Socijalne manifestacije su – devojka, zena, majka, sluzbenica, sve osobe koje su zainteresovane za blagostanje, osobe koje su zainteresovane za prodaju ili proizvodnju odece, ili osobe koje su zabavljaci i umetnici.

Tranzit Venere traje od 1 – 3 dana.

Tranziti Neptuna – Neptun je misteriozna i nedokuciva planeta. Ona veoma utice na nas duhovni zivot, u pozitivnom i negativnom smislu. U pozitivnom smislu donosi inspirativna razmisljaja, sveobuhvatnu ljubav, sklonost ka mistici, a u negativnom preosetljivost, utucenost, konfuziju, bezciljnost, lazi. Bolesti su cesto mentalne prirode, znak trovanja, infekcije ili paralize. Trajanje uticaja tranzita je 4 – 8 nedelja; u mirovanju i do 3 meseca, cesto ponavljanje istih aspekata i do 3 godine.

Konjukcija Neptuna sa Suncem (Neptun je u Vodoliji) donose sklonost misticizmu, podsticaj za intelektualni rad, smirenost misli i slaganje duse. U negativnom smislu izazivaju negativan karakter, sklonost alkoholu i duvanu, konfuzija u mislima, razocaranost od drugih, oprez pri uzimanju toksicnih lekova koje je preporucljivo uzimati u malim dozama.

7 thoughts on “Tranziti planeta i uticaj na pojedince

  1. milica

    mislim da se o uticaju plutona nemoze tako jednostavno govoriti.Moja praksa pokazuje da se njegov uticaj moze osetiti samo u egzaktnim aspektima,ili ako je na najvitalnijim tackama natalnih karata.

  2. Milan

    Mislim da Plutonovi aspekti deluju na ,da kazem sve ,na masu ljudi ,samo su razlike u tome sto na nekoga deluje pogubno,a neko drugi ga oseti ,mozda kao malo jacu nervozu;ovo je samo moje skromno misljenje.Ako moze jedan primer [ istiniti ] koji sam svedok gde je Pluton u kombinaciji sa Uranom odradio pogubno .Radi se o Blizancu-Jarcu sa Mesecom u Strelcu;zena je u pitanju,stara 49 godina.Pluton joj se nalazi u natalu u 8 polju zajedno sa Uranom i Lilitom.Kada joj je Pluton stigao na ascident ,zena je „odlepila“.Postala je potpuno druga osoba koju najvise interesuje sex;postala je kurva.Udata je [bila] ,ima decu ,imala je sve u „fulu“,imala je harmonican,udoban zivot koji joj je sve lepo dao,a ona je izabrala to sto sam vec napisao;mada joj to [sex] najmanje falilo.Nisam rekao da joj je 8 polje Devica,a Pluton vladalac u kombinaciji sa Uranom [sigurne,iznenadne promene],plus Lilit koji potvrdjuje da se ovde radi o exploziji sexa….

    1. violetadivnicnenic Аутор чланка

      Svi mi se drzimo nekih literatura i iskustava. Na osnovu literature koju sam ja ucila – kaze da Pluton deluje na mase i ucesnike ratnih desavanja; desavanja koja Vi navodite su po mome nesto sto je kao mogucnost postojalo u natalnoj, pa se oglasilo kroz tranzit Plutona na Ac, ako sam dobro razumela. Pluton uvek vodi ka slozenosti, bilo ponasanja, bilo 8 kuce… Po pitanj sexa natalna 8 kuca – Pluton i Uran – potreba za slobodom i slozenost…. Naglaseno natalom…

Ostavite Vase misljenje,